katerina tikhonova Svet24.si

Putinovo hčerko "dobili" v Nemčiji. Neverjetno, ...

volodimir zelenski Svet24.si

Zelenski vrača udarec Kissingerju

nkbm_bobo Necenzurirano

Povezave z Rusi ogrožajo madžarski prevzem Nove ...

tonin tank blato Reporter.si

Tonin zmanjšuje slovenske kontingente v mirovnih ...

bojkic 1 Ekipa24.si

Grozljivo! Član slovenskega prvoligaša brutalno ...

sandi hribernik3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Takšen je bil Sandi v ...

simon rožman Ekipa24.si

Senzacija! Simon Rožman zapušča Celje, ...

Novice

Župan s predstavniki verskih skupnosti

Piše: R.K.

Čas objave:
20.01.2022 12:28

Župan Mestne občine Krško mag. Miran Stanko je včeraj s sodelavci na Raki gostil predstavnike verskih skupnosti, ki delujejo v mestni občini Krško.

Raški župnik Boštjan Gorišek in nekdanji župnik Franc Levičar sta jih uvodoma pozdravila v cerkvi sv. Marjete na Podulcah, v kateri so v lanskem letu obnovili glavni oltar, župan pa je gostom predstavil delo in naložbe v letu 2021 ter načrte za letošnje leto.

Na področju kulturne dediščine je po njegovih besedah Mestna občina Krško v lanskem letu za obnove preko razpisa namenila 40.550 evrov, večinoma za obnovo objektov sakralne dediščine, in sicer za konservatorsko-restavratorske posege na stranskih oltarjih v podružnični cerkvi sv. Lovrenca na Gori, za konservatorsko-restavratorske posege na glavnem oltarju podružnične cerkve sv. Marjete v Podulcah v župniji Raka, za konservatorsko-restavratorske posege na sondiranjih poslikavah na prezbiteriju župnijske cerkve Žalostne matere božje v Leskovcu, za konservatorsko-restavratorsko obnovo lesenega stranskega oltarja v cerkvi sv. Križa v Podbočju in za konservatorsko-restavratorske posege na glavnem in stranskih oltarjih v podružnični cerkvi sv. Boštjana v Brestanici.