sophie, vibrator Svet24.si

Mladi mamici se je vibrator zataknil v zadnjici

matej periš Svet24.si

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

slovenija Ekipa24.si

Posnetek iz slačilnice v javnosti! Slovenke ...

Nikolina Pišek Odkrito.si

Nikolina Pišek - se vam sanja, koliko je STARA?!

doncic pivo Ekipa24.si

Dončić pil pivo na dan tekme z Warriorsi? ...

Novice Črnomelj

Župan sprejel predstavnike prostovoljcev

Piše: R.K.

Čas objave:
06.12.2021 11:56

Župan Andrej Kavšek je ob mednarodnem dnevu prostovoljstva, ki ga vsako leto obeležujemo 5. decembra, v prostorih občine sprejel predstavnike prostovoljcev v občini Črnomelj. Prostovoljcem je čestital za praznik in se jim zahvalil za vsa dobra dela, ki jih opravljajo v naši občini in z njimi doprinesejo k boljšemu delovanju lokalne skupnosti.

Ob tej priložnosti je župan posebej čestital Mladenu Sedlarju, ki je bil letos izbran za naj prostovoljca v starostni skupini 30 ali več let Slovenske filantropije v Hiši sadeži družbe Črnomelj. Mladen je vključen v projekt Viški hrane – hrano ljudem, ne smetem. V letu 2020 je v času epidemije s svojim kolesom pričel z dostavljanjem hrane na dom uporabnikom, ki niso bili mobilni ali pa so zaradi strahu pred okužbo kot rizične osebe raje ostajali doma. Opravljal je nakupe, dostavljal zdravila iz lekarne ali pa se odpravil po opravkih na pošto.

Naj prostovoljec Mladen Sedlar
Naj prostovoljec Mladen Sedlar
Občina Črnomelj


V občini Črnomelj imajo veliko število prostovoljcev, na kar so ponosni. Župan je ob srečanju izpostavil njihovo dobrosrčno prizadevanje za pomoč tistim, ki jo potrebujejo in jim ob zahvali za njihovo radodarno delo podaril tudi manjšo pozornost.

Na srečanje so bile vabljene prostovoljske organizacije v naši občini: Župnijska Karitas Črnomelj, Župnijska Karitas Stari trg ob Kolpi, Župnijska Karitas Vinica, Rdeči križ Črnomelj, Slovenska filantropija – Hiša sadeži družbe Črnomelj, Društvo prijateljev mladine Črnomelj, Društvo Sožitje Bela krajina, Gasilska zveza Črnomelj, predstavniki štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj in prostovoljci, ki prevažajo starostnike v sklopu prevozov Senior.