pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice

Županja se je srečala z gospodarstveniki

Piše: R.K.

Čas objave:
04.12.2023 08:43

V četrtek je v Gostišču Kapušin potekalo redno letno delovno srečanje županje Občine Metlika z gospodarstveniki.

Na srečanju, ki ga je povezoval direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine, Tomaž Kordiš, je županja Občine Metlika, Martina Legan Janžekovič, predstavila vizijo in strategijo za razvoj občine in njenega gospodarstva. Tomaž Kordiš je v nadaljevanju na kratko predstavil rezultate gospodarstva v letu 2022 na Dolenjskem in v Beli krajini ter v Občini Metlika. Sledila je okrogla miza, v kateri so sodelovali vodja službe za projektiranje v podjetju DARS, d. d., Jana Vrhovnik, direktorica podjetja Repromat, Janja Strugar Dukovčič in predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Metlika, Miran Križan.
Jana Vrhovnik s podjetja DARS, d. d. je orisala trenutno stanje na projektu izgradnje 3. razvojne osi, ki bi povezala Belo krajino s sodobno in varno cesto ter ustvarila razvojno poslovne priložnosti za gospodarski in negospodarski sektor s poudarkom na mladih. Informacije o številu nesreč in poškodbah udeležencev na državni cesti Metlika – Novo mesto ter spletnih prevarah je na podal načelnik Policijske postaje Metlika, Dušan Brodarič. Janja Strugar Dukovčič, direktorica podjetja Repromat, d. o. o. je izpostavila pomembnost sodelovanja in prizadevanja občine pri zagotavljanju pogojev za nadaljnjo širitev podjetij v metliških poslovnih conah. Miran Križan, predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Metlika pa je predstavil dejavnosti zbornice in ugodnosti, ki jih nudi obrtnikom.
Direktor Razvojnega centra Novo mesto, d. o. o., Franci Bratkovič, je podal informacije glede Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje, ki si prizadeva spodbuditi revitalizacijo, modernizacijo ter razvoj čezmejne in regionalne javne železniške infrastrukture na relaciji Ljubljana–Grosuplje–Trebnje–Novo mesto–Metlika–Karlovec–Zagreb. Direktorica Razvojno informacijskega centra Bela krajina, Barbara Papež Lavrič, pa se je dotaknila vprašanja, kako bi izgradnja tretje razvojne osi vplivala na belokranjski turizem, katerega strategija temelji na kvaliteti storitev ter zelenem in butičnem turizmu.
Srečanje se je zaključilo v optimističnem in pozitivnem vzdušju, z zavezo Občine za tesnejše sodelovanje med gospodarstveniki in občino. Občina Metlika si bo še naprej prizadevala, da za podjetja v lokalnem okolju ustvari najboljše možne pogoje za njihovo rast in razvoj.