stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

ZZZS zaradi koronavirusa zapira poslovalnice na izpostavah območnih enot

Piše: STA

Čas objave:
13.03.2020 13:11

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) zaradi epidemije novega koronavirusa, s ponedeljkom za stranke zapira poslovalnice, ki delujejo na izpostavah območnih enot ZZZS, odprte pa ostajajo poslovalnice na sedežih. Stranke prosijo, da se osebno zglasijo le v nujnih primerih in brez znakov okužbe, so sporočili.

Sicer pa stranke pozivajo, da zadeve v zvezi z urejanjem zavarovanja in uveljavljanjem pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja urejajo elektronsko, po elektronski ali navadni pošti oziroma prek telefona.

Poslovalnice na sedežih območnih enot bodo s strankami poslovale, da se onemogoči fizični stik, na primer z uporabo domofonov, preko stekla in drugimi ukrepi, s katerimi se onemogoči prenos virusa.

Za izvajalce zdravstvenih storitev, dobavitelje medicinskih pripomočkov in druge partnerje v zdravstvu pa ima ZZZS uveljavljeno elektronsko poslovanje kot prevladujoč način poslovanje, zato jih prosijo, da ZZZS dodatno kontaktirajo prek telefona.

"ZZZS bo na tak način še naprej zagotavljal stabilno financiranje slovenskega zdravstvenega sistema in uresničevanje pravic zavarovanih oseb," so zagotovili.