Kiki Rahimovski Svet24.si

Zadnje Akijeve besede sinu Kristijanu

dom Svet24.si

Kaj se dogaja po domovih za starejše? Jih res ne ...

stol, gora, karavanke Svet24.si

Po padcu na grebenu umrl turni smučar

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

Od molka do izdaje: kako so zaprli usta Ljudmili ...

orban jansa logar Necenzurirano

Slovenija do Tajvana, Madžarska do Bleda #kolumna

aki Odkrito.si

Umrl Aki Rahimovski

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

ZZZS zaradi koronavirusa zapira poslovalnice na izpostavah območnih enot

Piše: STA

Čas objave:
13.03.2020 13:11

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) zaradi epidemije novega koronavirusa, s ponedeljkom za stranke zapira poslovalnice, ki delujejo na izpostavah območnih enot ZZZS, odprte pa ostajajo poslovalnice na sedežih. Stranke prosijo, da se osebno zglasijo le v nujnih primerih in brez znakov okužbe, so sporočili.

Sicer pa stranke pozivajo, da zadeve v zvezi z urejanjem zavarovanja in uveljavljanjem pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja urejajo elektronsko, po elektronski ali navadni pošti oziroma prek telefona.

Poslovalnice na sedežih območnih enot bodo s strankami poslovale, da se onemogoči fizični stik, na primer z uporabo domofonov, preko stekla in drugimi ukrepi, s katerimi se onemogoči prenos virusa.

Za izvajalce zdravstvenih storitev, dobavitelje medicinskih pripomočkov in druge partnerje v zdravstvu pa ima ZZZS uveljavljeno elektronsko poslovanje kot prevladujoč način poslovanje, zato jih prosijo, da ZZZS dodatno kontaktirajo prek telefona.

"ZZZS bo na tak način še naprej zagotavljal stabilno financiranje slovenskega zdravstvenega sistema in uresničevanje pravic zavarovanih oseb," so zagotovili.