stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
20.10.2022 12:30

V tokratni oddaji smo govorili o jesenski Zelemenjavi, ki jo je v dolenjski prestolnici pripravilo Območno združenje Rdečega križa Novo mesto.

Novomeško Območno združenje Rdečega križa je minuli vikend na Glavnem trgu pripravilo dobrodelno akcijo Zelemenjava – jesen 2022. Prva Zelemenjava, s katero so se pridružili vseslovenski akciji, je bila v dolenjski prestolnici leta 2013, od takrat jo pripravljajo vsako leto spomladi in jeseni. Zelemenjavo organizirajo na način, da jim različne kmetije, vrtnarije in cvetličarne podarijo pridelke, sadike in podobno, to pa ponujajo udeležencem Zelemenjave z namenom, da se izmenjujejo presežki sezonske zelenjave in ozimnice. Akcija se je skozi leta dobro prijela, ljudi, ki karkoli prenesejo in si izmenjajo, pa je čedalje več. Po besedah sekretarke novomeškega Rdečega križa Barbare Ozimek je hrana čedalje dražja, zelenjava in sadje pa sta, kot vemo, najbolj zdravi hranili.

Letos so skupaj pridobili za kar 150 kilogramov različne zelenjave in sadja in na koncu, kot pravijo, ni ostalo skoraj nič. Marsikdo je oddal samo dobrodelni prispevek v skrinjico in vzel pridelke. K dobrodelni akciji so se pridružili tudi tržnica Novo mesto in Društvo Novomeških Študentov, ki sta s tekmovanjem v kuhanju golaža in pokušini zbirala sredstva v skrinjico Rdečega križa. Z zbranimi sredstvi bo novomeški Rdeči križ pokril stroške položnic za pomoč socialno šibkim posameznikom in družinam.

Novo mesto - moje mesto, 20.10.2022