denis-avdić Svet24.si

FOTO in VIDEO: Denisu Avdiću voščili tudi dve ...

opica tamarinka Svet24.si

Skrivnostna izginotja in smrt v živalskem vrtu

sova, rusija, vohunjenje Necenzurirano

Skrivnost stavbe, kjer je bil štab ruskih vohunov

plavajoce mobilne hise ljubljanica-pl003 Reporter.si

Jankovićevi stari znanci so se omastili: bivša ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

3the-last-of-us Odkrito.si

Najboljša adaptacija videoigre kadarkoli

avdic obrez Ekipa24.si

Umrl od smeha!!! Morate videti to noro ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
20.10.2022 12:30

V tokratni oddaji smo govorili o jesenski Zelemenjavi, ki jo je v dolenjski prestolnici pripravilo Območno združenje Rdečega križa Novo mesto.

Novomeško Območno združenje Rdečega križa je minuli vikend na Glavnem trgu pripravilo dobrodelno akcijo Zelemenjava – jesen 2022. Prva Zelemenjava, s katero so se pridružili vseslovenski akciji, je bila v dolenjski prestolnici leta 2013, od takrat jo pripravljajo vsako leto spomladi in jeseni. Zelemenjavo organizirajo na način, da jim različne kmetije, vrtnarije in cvetličarne podarijo pridelke, sadike in podobno, to pa ponujajo udeležencem Zelemenjave z namenom, da se izmenjujejo presežki sezonske zelenjave in ozimnice. Akcija se je skozi leta dobro prijela, ljudi, ki karkoli prenesejo in si izmenjajo, pa je čedalje več. Po besedah sekretarke novomeškega Rdečega križa Barbare Ozimek je hrana čedalje dražja, zelenjava in sadje pa sta, kot vemo, najbolj zdravi hranili.

Letos so skupaj pridobili za kar 150 kilogramov različne zelenjave in sadja in na koncu, kot pravijo, ni ostalo skoraj nič. Marsikdo je oddal samo dobrodelni prispevek v skrinjico in vzel pridelke. K dobrodelni akciji so se pridružili tudi tržnica Novo mesto in Društvo Novomeških Študentov, ki sta s tekmovanjem v kuhanju golaža in pokušini zbirala sredstva v skrinjico Rdečega križa. Z zbranimi sredstvi bo novomeški Rdeči križ pokril stroške položnic za pomoč socialno šibkim posameznikom in družinam.

Novo mesto - moje mesto, 20.10.2022