volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
11.04.2023 12:25

Mestna občina Novo mesto je 7. aprila praznovala občinski praznik. Tega so v četrtek zvečer tradicionalno obeležili tudi s slavnostno akademijo, kjer so bile letos podeljene nagrade in priznanja posameznikom, ki s svojim delom in dosežki bogatijo novomeško skupnost in pozitivno vplivajo na življenje občank in občanov.

Desetletja vloženega truda in prostega časa za nesebično pomoč drugim, za zastopanje glasov ranljivih skupin ter za dvig novomeške kulture in prostovoljstva na najvišjo raven orisujejo življenjske zgodbe petih letošnjih prejemnikov nagrad in priznanj Mestne občine Novo mesto. Naziv častne občanke je bil podeljen Branki Bukovec, ki velja za vodilno strokovnjakinjo na področju razvijanja in promocije prostovoljnega in humanitarnega dela, kulturno-umetniškega povezovanja, oblikovanja skupin za samopomoč, pomoči beguncem v lokalnem, nacionalnem in tudi širšem balkanskem okolju. S spodbujanjem in udejanjanjem medkulturnega dialoga med pripadniki manjšinskih skupnosti širše regije in lokalno skupnostjo je zgradila trdne temelje za uresničitev poslanstva o odprti in vključujoči družbi za vse. V petih desetletjih delovanja in predanosti svojemu delu je dala izjemno veliko tako Novomeščanom kot tudi širši skupnosti ter številnim beguncem in priseljencem. Uresničena je tudi njena vizija o ustanovitvi Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, ki je po treh desetletjih delovanja izjemno uspešno ter prepoznavno tako doma kot v tujini. Branka Bukovec je s predanostjo prostovoljnemu delu, skrbi za sočloveka, še posebej mladih in starejših, ponesla ime Novega mesta onkraj lokalnih in državnih meja. In to na najbolj plemenit način.

Na slavnostni akademiji so bile podeljene tudi nagrade Mestne občine Novo mesto, prejemniki so Ana Bilbija, Bojan Bencik in Elizabeta Vardijan, grb Mestne občine Novo mesto pa bo prejel Janez Gornik.

Novo mesto - moje mesto, 11.4.2023