profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
23.05.2023 12:43

V tokratni oddaji se bomo sprehodili po novomeškem glavnem trgu ter preverili, kako napredujejo dela na objektu Glavni trg 2, na pot pa se bomo podali tudi po nepokošenih zelenih površinah v mestu.

Nekatere travnate površine v Mestni občini Novo mesto ostajajo nepokošene. Novomeška občina in Komunala sta ob svetovnem dnevu čebel 20. maja pristopila k varovanju opraševalcev s kasnejšo in temu prilagojeno košnjo travnatih površin. Za ohranjanje travniških rož hkrati spodbujajo urbano čebelarjenje in izven prometnic čebelam, čmrljem ter ostalim opraševalcem omogočajo daljše obdobje za pašo. Območja, ki ne bodo pokošena z namenom, da žuželkam omogočajo pašo, bodo označili s temu namenjeni tablami, prvo območje so minuli teden označili ob Župančičevem sprehajališču.

Dela na objektu na novomeškem Glavnem trgu 2 so v zaključni fazi. Končno podobo bo stavba, ki zaokrožuje vrh osrednjega trga, dobila predvidoma julija. V omenjenem spomeniško zaščitenem objektu bo kmalu na voljo 8 stanovanj, velikosti od 55 do 110 kvadratih metrov, ki bodo z namenom poživitve mestnega jedra namenjena predvsem mladim družinam. S prenovo želi MO Novo mesto ohraniti kulturno dediščino in dodatno poživiti mestno jedro, ki se po prenovi Glavnega trga tudi stanovanjsko živahneje razvija.