stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
18.07.2023 12:33

V tokratni oddaji govorimo o Pametnemu sistemu Sitium. Slednji je uporabnikom na voljo kot aplikacija za mobilne telefone in kot fizična kartica, nudi pa poenostavljen in lažji način uporabe javnih storitev.

Sistem omogoča plačevanje parkirnine, od julija tudi nakup mesečne in enkratne vozovnice za mestni potniški promet v Novem mestu, k temu pa je najenostavneje pristopiti z uporabo aplikacije Sitium, ki deluje tako na iOS kot Android napravah.

Pametni sistem Situm omogoča, da z mestno kartico ali aplikacijo Sitium na enostaven način plačamo vožnjo z mestnim avtobusom, pri čemer lahko koristimo nakup enkratne vožnje ali pa se zapeljete s predhodno naloženo mesečno vozovnico. Nakup mesečne vozovnice lahko opravimo na enem od prodajnih mest, torej na sedežu občine, v Knjižnici Mirana Jarca in na novomeški avtobusni postaji, ali samostojno preko aplikacije Sitium.

Aplikacijo Sitium za pametne telefone lahko pridobimo na Apple app store ter Google app store. V aplikacijski trgovini naložimo aplikacijo na našo napravo ter ob postopku prijave navedemo le našo telefonsko številko naprave, ki jo uporabljamo in na katero je vezana uporaba aplikacije. Sistem vam bo posredoval potrditveni SMS, s pomočjo katerega potrdite, da ste prijavo zagnali vi. Vnos vaše telefonske številke je potreben le zaradi preprečevanja zlorab. Pred prvim nakupom vozovnice se morajo uporabniki najprej zglasiti še na enem od prodajnih mest, da opravijo identifikacijo.

Novo mesto, moje mesto, 18.7.2023