stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
20.07.2023 13:39

V začetku julija je v Novem mestu potekal prvi Krka Outdoor Festival, ki je s svojimi aktivnostmi in okoljevarstveno vsebino v ospredje postavil zeleno lepotico, reko Krko.

Festival je pod enotno blagovno znamko združil tradicionalne športno turistične dogodke mesta kot so Skoki v Krko in Krka živi!, ter vsebine različnih ponudnikov, društev in strokovnjakov s področja športa in narave. S festivalom, ki nagovarja tako domačine kot obiskovalce od drugod, se je Novo mesto predstavilo kot privlačna zelena destinacija za različne generacije, ki s trajnostnim konceptom sledi ključnim ciljem Zelene sheme slovenskega turizma.

Festival se je pričel s tradicionalno prireditvijo Krka živi!, kjer se je predstavilo pet društev – Jamarski klub Novo mesto, Veslaški klub Izola, Veslaški klub Krka Novo mesto, Klub za podvodne aktivnosti ter Ribiška družina Novo mesto. V večernih urah je festival z zabavnim programom pospremila priljubljena slovenska glasbena skupina Koala Voice, ki je napolnila KCJT Artcaffe.

Od ponedeljka do petka je Krka Outdoor Festival ponujal različne zunanje aktivnosti, kolesarske ture, vodene tematske sprehode, atraktivna vodna doživetja, terensko delavnico beleženja rečnih ovir na reki Krki ter filmske in pogovorne večere z okoljevarstveno tematiko. Športni del programa se je zaključil v nedeljo, 9. julija, s tradicionalnimi Skoki v Krko, tokrat že 9. po vrsti. 

Novo mesto, moje mesto, 20.7.2023