franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Moje mesto

Novo mesto, moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
17.10.2023 14:00

Tokrat smo se na potepu po prestolnici Dolenjske ustavili na Glavnem trgu, kjer bo jutri dogodek Veš, kaj ješ? Govorili pa bomo tudi o Zbiranju vlog oškodovanih v neurjih s točo in v poplavah.

Prehrana je pomemben dejavnik dobrega počutja, telesne zmožnosti in zdravja ter procesov uspešnega staranja. Ustrezna sestava in količina izbrane hrane, ki jo dnevno uživamo, primerni načini njene priprave ter redni ritem prehranjevanja so pomembni zaščitni dejavniki za različne kronične bolezni. Na dogodku bodo osvetlili vse pomembne dejavnike, ki vplivajo na naše prehranjevanje. NIJZ bo predstavil vsebnosti sladkorja v živilih s poudarkom na pijačah z dodanim sladkorjem in energijskih pijačah, Zdravstveni dom Novo mesto, Zdravstveno vzgojni center bo pripravil predstavitev zdravega krožnika in aplikacije Veš kaj ješ. Srednja šola za gostinstvo in turizem bo pripravila degustacijo zdravih namazov z recepturami in priporočili za zdravo pripravo obrokov. Srednja zdravstvena in kemijska šola pa pripravlja meritve krvnega tlaka in priporočila glede prehranjevanja v primeru povišanega krvnega tlaka. V primeru dežja dogodek odpade.

Uprava RS za zaščito in reševanje je izdala sklep o pričetku ocenjevanja škode na kmetijskih pridelkih zaradi posledic neurij s točo v obdobju od 10. maja do 1. avgusta 2023 in sklep o pričetku ocenjevanja škode na kmetijskih pridelkih zaradi posledic poplav za obdobje od 3. do 6. avgusta in od 28. do 31. avgusta 2023. Oškodovanci v neurjih s točo lahko kopije vlog prevzamejo na novomeški občini, dostopni so tudi na povezavi, ki je objavljena na spletni strani občine. Oddaja vlog poteka do vključno 3. novembra letos. Oškodovanci v poplavah lahko kopije vlog prevzamemo na občini, dostopni so tudi na povezavi, objavljeni na spletni strani občine. Oddaja vlog poteka do vključno 3. Novembra.

Novo mesto, moje mesto, 17.10.2023