franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Moje mesto

Novo mesto, moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
09.11.2023 13:37

V tokratni oddaji bomo govorili o tem, da je bilo novomeško podjetje CGP uspešno na razpisu za gradnjo Infekcijske klinike v Ljubljani, pa tudi o prenovi sodne stavbe v Novem mestu.

Obsežna in dolgotrajna prenova sodne stavbe v Novem mestu se je začela. Načrtujejo celovito obnovo, ki vključuje prenovo fasade, zamenjavo ogrevalnega sistema, vodovodnih napeljav ter razsvetljave. Poleg tega bodo uredili sanitarije za invalide v pritličju, evakuacijski izhod pri glavnem vhodu in okrepili konstrukcijske elemente stavbe. V sklopu prenove bodo zamenjana vsa okna in zunanja vrata, zgradili pa bodo tudi novo dvigalo v notranjem dvorišču. Poseben del obnove bo namenjen tudi novomeškemu oddelku Zavoda za prestajanje kazni zapora. Na notranjem dvorišču sodne stavbe nameravajo porušiti garažo in na njenem mestu postaviti prizidek, ki bo zagotovil dodatne pisarniške prostore za sodišče. To bo omogočilo, da se izvršilni oddelek Okrajnega sodišča v Novem mestu preseli iz Hedere v Bršljinu v obnovljeno stavbo. Prizidek bo podkleten, kar bo omogočilo pridobitev dodatnega arhivskega prostora. Prenova, bo predvidoma trajala do julija 2025, vrednost pogodbenih del pa znaša 8,5 milijona evrov.

Na uradu za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu pri ministrstvu za zdravje so odločili, da bosta infekcijsko kliniko v Ljubljani za dobrih 95,5 milijona evrov gradila Kolektor Koling in novomeški CGP. Po oceni urada je to edina dopustna ponudba in ne presega zagotovljenih sredstev naročnika v višini dobrih 106,2 milijona evrov z DDV.

Novo mesto, moje mesto, 9.11.2023