volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Moje mesto Novo mesto

Novo mesto, moje mesto

Piše: RK

Čas objave:
23.01.2024 13:04

Župan sprejel najboljše mažorete v Evropi. Pri županu tudi vrhunski plesalci Plesnega studia Novo mesto.

Župan sprejel najboljše mažorete v Evropi

Župan Gregor Macedoni je na rotovžu sprejel Novomeške mažorete, ki so lansko leto postale državne in evropske prvakinje, osvojile pa še več kot deset odličij. Za niz zmag jim je župan izrekel čestitke, še posebej pa pohvalil njihovo delo v domačem okolju, ko nas na številnih novomeških dogodkih razvajajo z vrhunskimi nastopi.

Na državnem prvenstvu so Novomeške mažortee ponovno nanizale mnogo uspehov, na zmagovalnem podiju so s svojimi odličnimi nastopi dvakrat posegle po zlatu, na stopničke pa stopile še šestkrat. Uspehe so nadgradile še na evropskem prvenstvu, kjer so se izkazale v solo in skupinskih kategorijah. Kar trikrat so bile najboljše mažorete v Evropi, dvakrat podprvakinje, še štirikrat so pa bile nagrajene z bronom. Ujele so več uvrstitev med najboljših 10, v drugih kategorijah pa si prigarale še 14 medalj.

V klubu sicer vzgajajo kar 81 deklet, njihovo članstvo pa se vsako leto povečuje.

Pri županu vrhunski plesalci Plesnega studia Novo mesto

Ob dosežkih Plesnega studia Novo mesto na državnem, evropskem in svetovnem nivoju v lanskem letu je najboljše v njihovih vrstah sprejel župan Gregor Macedoni ter se jim zahvalil, da so našo občino umestili tudi na plesni zemljevid. Z več kot 400 aktivnimi člani in članicami uspejo vsako leto prepričati več mladih, da se jim pridružijo, kar je prav tako velik uspeh.

Plesni studio Novo mesto je na državnem prvenstvu, ki se je odvijalo v domačem Novem mestu, ponovno nanizal mnogo uspehov, na zmagovalnem podiju so zaradi odličnih koreografij v modernih plesih namreč stali kar 6-krat. Dve zlati medalji so dosegli s plesom hip hopa, enako tudi bronasti medalji, dve srebrni medalji pa so si prislužili s hip hopom in electric boogijem. Znanje in veščine so v Skopju okronali tudi z nazivom evropskih podprvakov, njihove plesne sposobnosti pa niso ostale neopažene niti na svetovnem prvenstvu. Tam so prav tako stopili na stopničke in osvojili bron v kategoriji solo popping, med najboljših 10 pa so se na Poljskem uvrstili še petkrat.

Novo mesto, moje mesto 23.1.2024