gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Moje mesto Novo mesto

Novo mesto, moje mesto

Piše: RK

Čas objave:
30.01.2024 11:58

Prvo srečanje županov in županj Skupne občinske uprave občin Dolenjske in Bele krajine. Na Vavpotičevi ulici v gradnjo nove komunalne infrastrukture

Prvo srečanje županov in županj Skupne občinske uprave občin Dolenjske in Bele krajine

Na rotovžu se je odvilo prvo srečanje županov, županj ter vodstev občinskih uprav pridruženih občin Skupne občinske uprave občin Dolenjske in Bele krajine, ki v razširjenem obsegu deluje od 1. januarja 2024. Ob tej priložnosti so župani in županji podpisali dogovor o sodelovanju, ki bo opredelil delo skupne občinske uprave na območju devetih občin.

Z ustanovitvijo Skupne občinske uprave občin Dolenjske in Bele krajine upravo tvori devet občin jugovzhodne Slovenije, to so Občina Črnomelj, Občina Metlika, Občina Semič, Občina Škocjan, Občina Šentrupert, Občina Mirna, Občina Mokronog-Trebelno, Občina Straža in Mestna občina Novo mesto. Na razširjeno skupno občinsko upravo so se prenesle naloge, ki jih je pred priključitvijo dodatnih občin opravljala Skupna občinska uprave občin Dolenjske.

Na Vavpotičevi ulici v gradnjo nove komunalne infrastrukture

Župan Gregor Macedoni in direktor podjetja KOP Brežice Dejan Bibič sta podpisala pogodbo za ureditev meteorne in fekalne kanalizacije na odseku Vavpotičeve ulice od tiskarne do križišča z ulico Bršljin. Poleg 350-metrskega odseka se bo v manjšem obsegu urejala tudi ulica Bršljin od križišča z Vavpotičevo do Bršljinskega potoka. Projekt v vrednosti dobrih 220 tisoč evrov bo financirala Mestna občina Novo mesto, dela pa se bodo začela že v februarju.

Dela, ki bodo zaključena do konca julija, bodo spremljale zapore, krajše obdobje bo delna zapora potekala tudi po ulici Bršljin. Po zaključku del bo sledila druga faza ureditve Vavpotičeve ulice, ki bo obsegala še ureditev vozišča, površin za pešce in javne razsvetljave.

Novo mesto, moje mesto 30.1.2024