franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Moje mesto Novo mesto

Novo mesto, moje mesto

Piše: RK

Čas objave:
15.02.2024 13:04

Prebivalcem Vrha pri Ljubnu letos nova kanalizacija. Ob strugi Težke vode se nadaljuje izgradnja večnamenske poti.

Prebivalcem Vrha pri Ljubnu letos nova kanalizacija
Župan Gregor Macedoni in direktor podjetja KOP Brežice Dejan Bibič sta danes v družbi predsednice Krajevne skupnosti Birčna vas Majde Meštrić podpisala pogodbo za ureditev kanalizacije na Vrhu pri Ljubnu. Dela za izgradnjo komunalne infrastrukture, ki bo namenjena dvajset stanovanjskih objektom, se bodo začela v februarju in bodo zaključena v jeseni 2024, projekt v višini 471 tisoč evrov pa bo v celoti financirala Mestna občina Novo mesto.

Poleg fekalne kanalizacije bo na Vrh pri Ljubnu umeščena tudi čistilna naprava, obnovljeno bo cestišče v dolžini 200 metrov, v sklopu opremljanja nove aglomeracije pa bo urejena še javna razsvetljava. Na Mestni občini Novo mesto tako nadaljujejo z izgradnjo komunalne infrastrukture v še neopremljenih naseljih – trenutno potekajo gradbena dela na čistilni napravi v Karteljevem, izdeluje se projektna dokumentacija za kanalizacijo v Dolenjem Kamenju, lani pa so zaključili z gradnjo nove infrastrukture v Lakovnicah.

Ob strugi Težke vode se nadaljuje izgradnja večnamenske poti
Župan Gregor Macedoni in predsednik uprave podjetja Kostak Miljenko Muha sta v ponedeljek, 5. februarja, podpisala pogodbo za ureditev druge etape večnamenske poti ob Težki vodi. Pot za kolesarje in pešce, ki v prvi etapi povezuje mestno jedro preko Julijine brvi z mostičem na Lebanovi ulici, se bo od tu v prihodnje navezala na državno cesto v Šmihelu. Dela na 350-metrskem odseku bodo zaključena do konca poletja, sredstva za izgradnjo poti, sočasno ureditev kanalizacije in javne razsvetljave v višini skoraj 370 tisoč evrov pa bo prispevala Mestna občina Novo mesto.

Kot je ob podpisu pogodbe povedal župan Gregor Macedoni, ima Novo mesto mnogo naravnih danosti, ena izmed njih je tudi potok Težka voda. Njegovo strugo bo po vseh zaključenih etapah gradnje spremljala osvetljena večnamenska pot v dolžini 1100 metrov, s tem pa bo mesto dobilo na novo osmišljen prostor med Kandijsko cesto in državno cesto v Šmihelu. Prvi odsek poti do Lebanove ulice je od lanskega leta že na voljo pešcem in kolesarjem, po zaključeni drugi in načrtovani tretji etapi ob državni šmihelski cesti pa bo rekreacija Novomeščanom omogočena vse od mestnega jedra pa do Mordaxovega sprehajališča.

Novo mesto, moje mesto 15.2.2024