franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Moje mesto Novo mesto

Novo mesto, moje mesto

Piše: RK

Čas objave:
27.02.2024 13:02

Mednarodno srečanje partnerjev projekta Womenequity v Novem mestu. Bolnišnica z novo operacijsko dvorano in restavracijo, zaključili tudi energetsko sanacijo

Mednarodno srečanje partnerjev projekta Womenequity v Novem mestu
Direktorica občinske uprave, dr. Jana Bolta Saje je v sredo, 14. februarja, na rotovžu sprejela več kot 50 udeležencev mednarodnega srečanja, ki ga je organiziralo Društvo za razvoj prostovoljnega dela Novo mesto v okviru projekta Womenequity, podprtega s strani evropskega programa CERV. Četrti dogodek v okviru projekta Womenequity je nosil naslov Gender Mainstreaming in European Union. Projekt, ki bo trajal 18 mesecev, si prizadeva osveščati o ovirah, s katerimi se soočajo ženske, še posebej ob vstopu na trg dela.

Na rotovžu je zbrane pozdravila direktorica občinske uprave dr. Jana Bolta Saje, nato pa je sledil nagovor Irene Joveva, slovenske poslanke v Evropskem parlamentu. Obe s govornici sta izpostavili ključen pomen žensk v družbi ter opozorili na dejstvo, da se ženske še vedno znajdejo v neenakopravnem položaju v primerjavi z moškimi, predvsem pa so tudi bolj izpostavljene nadlegovanju in poniževalnim odnosom, kar je bila iztočnica za predstavitev Pozabljena polovica Novega mesta. Projekta, ki ga DRPD izvaja skupaj s še petimi lokalnimi organizacijami. Na dogodku je sodelovala tudi ddr. Verena Pelko, ki je prispevala svoj prispevek z naslovom "... and God Created Woman", nato pa je sledila a razprava med vsemi udeleženci.

Po končanem srečanju na rotovžu so Novo mesto podrobneje spoznali ob vodenem ogledu pešpoti Pozabljena polovica Novega mesta in zvečer še uživali na koncertu Novomeškega simfoničnega orkestra, s katerim so tokratno srečanje tudi zaključili.

Bolnišnica z novo operacijsko dvorano in restavracijo, zaključili tudi energetsko sanacijo
V Splošni bolnišnici Novo mesto so včeraj, 15. februarja 2024, obeležili zaključek pomembnih investicijskih projektov. Uspelo jim je energetsko sanirati kar tri bolnišnične objekte: ginekološko-porodniško stavbo, pljučno-infekcijsko stavbo oz. grad Kamen in Mostek. S to sanacijo imajo v bolnišnici v celoti energetsko sanirane vse bolnišnične zgradbe. Investicija v vrednosti 10 mio EUR je bila financirana tripartitno: iz sredstev EU, Ministrstva za zdravje in lastnih sredstev.

Energetsko sanirani objekti so energetsko varčni, za okolje prijaznejši, za paciente in zaposlene pa bivalno in delovno prijaznejši in izboljšani. Poleg energetske sanacije zaključujejo dolgo pričakovano celovito prenovo bolnišnične kuhinje in restavracije. Investicijo v vednosti 7,5 mio EUR so v celoti financirali sami in je bila velik logistični in organizacijski izziv. Od oktobra lani do januarja letos so kuhali izven bolnišnice, v najetih prostorih Centra biotehnike in turizma Grm Novo mesto. S prenovo so zadostili zahtevam inšpekcijskih služb, bistveno izboljšali pogoje dela za zaposlene in zagotovili dolgoročne kakovostne obroke pacientom in zaposlenim.

Nedavno so zaključili tudi izgradnjo nove, dodatne operacijske dvorane v vrednosti 2 mio EUR, ki so jo v celoti financirali sami in bo omogočila optimalnejšo izvedbo operacijskih posegov v bolnišnici.

Novo mesto, moje mesto 27.2.2024