stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
22.02.2022 12:25

Tokrat smo preverili, kako napredujejo dela na Glavnem trgu, še prej pa odšli na obisk k našim najmlajšim iz vrtca Rdeča kapica - dobili so namreč zanimiv obisk.

Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu Mestne občine Novo mesto je skupaj z medobčinskim redarstvom Skupne občinske uprave občin Dolenjske in Zavarovalnico Triglav otrokom iz vrtca Rdeča kapica podaril odsevne jopiče za večjo varnost otrok v prometu.

V sodelovanju s Svetom za preventivo in varnost v cestnem prometu Mestne občine Novo mesto in Zavarovalnico Triglav je predstavnica sveta Katarina Grmovšek otrokom iz vrtca Rdeča kapica podelila odsevne jopiče, otroci pa so se spoznali tudi z delom medobčinskega redarstva, ki poleg nadzorovanja mestnih parkirišč in prometa, skrbi tudi za varnost udeležencev v prometu, še posebej najmlajših.

Predstavniki redarstva so otrokom predstavili tudi svoje delo in otroke podučili o obnašanju v prometu, zastavili pa so jim tudi nekaj vprašanj, na katera so otroci pogumno odgovarjali. Otroci so si ogledali tudi redarski avtomobil. Le ta jim je bil zelo zanimiv, še posebej pa luči na njem. Otroci so si nato nadeli odsevne jopiče in z njimi odšli na krajši sprehod.

Do pomladi bodo zaključena dela v sklopu prenove mestnega jedra na Rozmanovi ulici in Prešernovem trgu, kot tudi razgledna ploščad v kapiteljskem zvoniku. Pri objektu na Glavnem trgu 2 se je morala občina odločiti za bolj celovito rekonstrukcijo, kot je bila prvotno predvidena. Prenova mestnega jedra se po njegovih besedah zaključuje v marcu, medtem ko bo na objektu na Glavnem trgu 2 še nekaj mesecev dlje potekala rekonstrukcija, bodo pa glavna dela verjetno zaključena v spomladanskih mesecih.

Novo mesto - moje mesto, 22.2.2022