stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
03.03.2022 12:40

Tokrat smo govorili o strategiji na področju kulture.

Od petka, 25. februarja, do nedelje, 13. marca poteka javna razprava o Strategiji na področju kulture 2022-2030, katere predlog besedila je objavljen med uradnimi objavami na spletni strani Mestne občine Novo mesto. Mestna občina Novo mesto je v strategiji do leta 2030, izpostavila nekaj temeljnih izhodišč, ki zajemajo: dvig prepoznavnosti Novega mesta na nacionalni in mednarodni ravni preko promocije bogate kulturne dediščine; nadaljevanje izvajanja ter nadgradnjo pestrega kulturnega programa za vse starostne skupine in kulturno-umetniške okuse; razvoj strokovno vodene kulturne vzgoje, s katero si želimo mlade spodbujati h kakovostni kulturni ustvarjalnosti, k strpnosti in k medkulturnemu dialogu; zagotoviti infrastrukturne pogoje in pogoje za delovanje ter nadaljnji razvoj kulturnih dejavnosti.

Strategija razvoja kulture v Mestni občini Novo mesto do leta 2030 je konkretizacija omenjenih razvojnih zavez, s cilji, ki si jih zastavljamo pri vzpostavitvi infrastrukturnega in vsebinskega okvirja, v katerem se bodo kulturne dejavnosti lahko bolje razvijale, s cilji, ki si jih postavlja profesionalna kulturna srenja ter s cilji, ki bodo okrepili področje ljubiteljske kulture, saj ta združuje številne naše ljudi in jim tako zvišuje kakovost življenja v naši občini.

Zato v tej fazi priprave Strategije na področju kulture do leta 2030 Mestna občina Novo mesto vabi vse zainteresirane k podaji predlogov in pripomb z izpolnitvijo obrazca, ki je objavljen na spletnih straneh občine. Obrazec posredujete na e-naslov sandra.borsic@novomesto.si.

V sklopu javne razprave bo izvedena tudi javna predstavitev in sicer v torek, 8. marca ob 16. uri v atriju Knjižnice Mirana Jarca. Vsi, ki se bodo javne predstavitve udeležili, se morajo predhodni prijaviti z obrazcem, ki je objavljen na spletni strani občine. Na dogodku bo prisotnih do 60 udeležencev.

Novo mesto - moje mesto, 3.3.2022