Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

tonin cigler kralj horvat nsi bobo Reporter.si

Janševa peta kolona: ti ljudje so razlog, da se ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

darja-gajšek Njena.si

Ne boste verjeli, kaj se je Darji Gajšek zgodilo ...

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
03.03.2022 12:40

Tokrat smo govorili o strategiji na področju kulture.

Od petka, 25. februarja, do nedelje, 13. marca poteka javna razprava o Strategiji na področju kulture 2022-2030, katere predlog besedila je objavljen med uradnimi objavami na spletni strani Mestne občine Novo mesto. Mestna občina Novo mesto je v strategiji do leta 2030, izpostavila nekaj temeljnih izhodišč, ki zajemajo: dvig prepoznavnosti Novega mesta na nacionalni in mednarodni ravni preko promocije bogate kulturne dediščine; nadaljevanje izvajanja ter nadgradnjo pestrega kulturnega programa za vse starostne skupine in kulturno-umetniške okuse; razvoj strokovno vodene kulturne vzgoje, s katero si želimo mlade spodbujati h kakovostni kulturni ustvarjalnosti, k strpnosti in k medkulturnemu dialogu; zagotoviti infrastrukturne pogoje in pogoje za delovanje ter nadaljnji razvoj kulturnih dejavnosti.

Strategija razvoja kulture v Mestni občini Novo mesto do leta 2030 je konkretizacija omenjenih razvojnih zavez, s cilji, ki si jih zastavljamo pri vzpostavitvi infrastrukturnega in vsebinskega okvirja, v katerem se bodo kulturne dejavnosti lahko bolje razvijale, s cilji, ki si jih postavlja profesionalna kulturna srenja ter s cilji, ki bodo okrepili področje ljubiteljske kulture, saj ta združuje številne naše ljudi in jim tako zvišuje kakovost življenja v naši občini.

Zato v tej fazi priprave Strategije na področju kulture do leta 2030 Mestna občina Novo mesto vabi vse zainteresirane k podaji predlogov in pripomb z izpolnitvijo obrazca, ki je objavljen na spletnih straneh občine. Obrazec posredujete na e-naslov sandra.borsic@novomesto.si.

V sklopu javne razprave bo izvedena tudi javna predstavitev in sicer v torek, 8. marca ob 16. uri v atriju Knjižnice Mirana Jarca. Vsi, ki se bodo javne predstavitve udeležili, se morajo predhodni prijaviti z obrazcem, ki je objavljen na spletni strani občine. Na dogodku bo prisotnih do 60 udeležencev.

Novo mesto - moje mesto, 3.3.2022