308338134_5273342329429913_7303837028101575265_n Svet24.si

FOTO: Zanemarjeno govedo "do kolen" v lastnem ...

Screenshot_20220924_175724 Svet24.si

Svojci pogrešajo 14-letno Laro Šurc iz Bohinja

janša Necenzurirano

Zadnji Janšev juriš #kolumna

portret roman uranjek STA_1 Reporter.si

Laži, seks in posnetki: Roman Uranjek, vidiš, ...

doncic (2) Ekipa24.si

Dončić se je pokesal in zadel v srce: Sem povsem...

Manja Šernek 2 Njena.si

Mama Manje Šernek: Moja hči bo zmagala

zidan Ekipa24.si

Zidane preživel grozljiv padec s konja, skoraj bi...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
29.03.2022 11:29

Minuli vikend se je Dolenjska predstavila na 32. sejmu za zeleni in aktivni turizem Alpe Adria, kjer so predstavili novosti v turistični ponudbi.

Novinarska konferenca, ki jo je povezovala Jasna Kuljaj, ambasadorka Cvička, se je prišela s predstavitvijo Festivala cvička, ki se bo med 27. in 29. majem odvijal v Novem mestu, ta pa združuje kar tri dogodke: študentsko Cvičkarijo, ki se vrača po desetih letih premora, že 6. Pop Up Wine Festival ter Teden cvička, ki letos praznuje častljivih 50. let. Podžupan Mestne občine Novo mesto Boštjan Grobler je na novinarski konferenci poudaril, da želijo s Festivalom cvička dvigniti nivo kulture pitja vina in predvsem predstaviti Dolenjsko kot pomembno regijo tudi na zemljevidu gastronomije. K festivalu so tako pristopili predstavniki Zveze društev vinogradnikov Dolenjske in Društva novomeških študentov, v okviru Festivala cvička pa bo izveden tudi strokovni posvet najbolj priznanih imen na področju vinarstva v Sloveniji, ki jo bo vodil Gregor Kren, dobitnik naziva za najboljšega sommeliera v Sloveniji po izboru Gault&Millau in organizator Pop Up Wine Festivala.

Da bi povezali različne zanimivosti, ki jih ponuja Dolenjska, je nastal prvi turistični zemljevid Dolenjske, ki predstavlja deset osrednjih znamenitosti destinacije, top razglede, kolesarske in pešpoti, na notranji strani pa se z glavnimi znamenitostmi predstavlja vseh 12 občin. Kmalu bo Dolenjska bogatejša še za doživetje Skrivnosti Dolenjske/Secrets of Dolenjska, ki bo obiskovalcem prek mobilne aplikacije ponujalo edinstveno virtualno doživetje. Na sprehodu po Novem mestu skozi čas bo med drugim moč nazdraviti s knezom in kneginjo, uporabniki se bodo lahko preizkusili v vlogi kurirja na znameniti Bazi 20 v Dolenjskih Toplicah ali pa se bodo kot raziskovalci pradavnine odpravili na aktivno doživetje Vinjega vrha v Šmarjeških Toplicah. Brezplačno virtualno vodenje je v prvi vrsti namenjeno individualnim obiskovalcem in družinam, v povezavi z vrhunsko kulinariko pa ga bo moč doživeti tudi kot prvovrstno gastronomsko doživetje.

Novo mesto - moje mesto, 29.3.2022