stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
12.04.2022 12:38

Tokrat smo se stavili v Razvojnem centru Novo mesto, kjer potekajo Dnevi industrije 4.0, nato pa se poveselili s košarkarji novomeških Trotov, ki so se prvič uvrstili v finale 2. slovenske košarkarske lige.

Razvojni center Novo mesto in njegov Center razvoja, raziskav in inovacij, ki deluje na področju robotike in industrije prihodnosti, začenjata danes tridnevni niz predavanj Dnevi industrije 4.0. Poimenovali so ga Razmišljajmo digitalno 4.0, odprtja konferenčnega dela se bo udeležil tudi minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič.
Andrijanič se bo udeležil tudi današnje okrogle mize z naslovom Pametna tovarna - preoblikovanje proizvodnih operacij za prihodnost, so sporočili iz novomeškega razvojnega centra.

Na okrogli mizi bodo razpravljali o naprednih tehnologijah sodobne industrije in robotike, ki so ključnega pomena za podjetja in družbe ter za vzpostavitev trdnih temeljev v dinamičnih poslovnih okoljih, so dodali.

Do vključno četrtka bodo pripravili še številne predstavitve, srečanja, dan odprtih vrat Laboratorija za tovarne prihodnosti, ki deluje v prostorih novomeškega razvojnega centra v Podbrezniku, in dan mladinske robotike, so še navedli v razvojnem centru Novo mesto.

Košarkarji novomeških Trotov so se z izjemno ekipno košarko in drugo zmago proti ekipi Portoroža, prvič uvrstili v finale 2. slovenske košarkarske lige. Končnica je v košarki, ne glede na raven ali geografijo lige, nekaj posebnega. Igra se močneje, hitreje, bolj trdo, dejansko se v tej fazi tekmovanja zares pokaže, kdo je najboljši. Troti celotno sezono potrjujejo in dokazujejo, da je ekipa vedno močnejša od posameznika in tudi v polfinalu končnice, v gosteh pri Portorožu, so to potrdili.

Izjemna ekipna predstava, složno in nepopustljivo v obrambi, povezano in uigrano v napadu. Troti so vodili od začetka do konca, dobili vse četrtine in svojo prvo, zgodovinsko uvrstitev v finale potrdili z zmago za 21 točk (rezultat 86:65 (Pavić 23 točk in 11 skokov, Janc 16 točk in 5 asistenc). Finale se bo začel v soboto, 16. aprila, na svojega nasprotnika pa še čakajo.

Novo mesto - moje mesto, 12.4.2022