stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
10.05.2022 13:24

Na novomeškem Glavnem trgu bo do 26. maja na ogled razstava Ko gradimo odlično, gradimo z javnim natečajem: razstava zmagovalnih rešitev na arhitekturnih natečajih Zbornice za arhitekturo in prostor v letih 2009–2022.

Otvoritev razstave bo to sredo ob 12. uri na Glavnem trgu. Razstavo bodo z nagovori otvorili generalni sekretar Zbornice za arhitekturo in prostor Vlado Krajcar, arhitekt in avtor zmagovalne natečajne rešitve za prenovo Glavnega trga v Novem mestu Jurij Kobe in župan Gregor Macedoni. Otvoritev bo s pevskim nastopom popestril Otroški pevski zbor Osnovne šole Grm.

Razstava nudi pregled 92 zmagovalnih rešitev na javnih natečajih, organiziranih v Sloveniji od leta 2009 do danes. Številni projekti so bili v tem času že realizirani in so predstavljeni v svoji končni, izvedeni obliki. Razstava vsebuje tudi šest razstavnih natečajev v Novem mestu, in sicer most čez Krko, prenovo odprtih javnih površin mestnega jedra, stanovanjsko poslovni objekt NT6, mestno večnamensko dvorano Portoval, brv in kolesarsko pot - Irča vas in bazenski kompleks v okviru športno rekreacijskega parka v Češči vasi.

Razstava se v Novo mesto seli iz Ljubljane, podrobnosti o razstavi in predstavljenih projektih pa so na voljo na spletni strani Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije.

Ob razstavi je izšel katalog razstave Kadar gradimo odlično, gradimo z arhitekturnim natečajem, ki prinaša pregled zmagovalnih natečajnih rešitev zadnjih 12 let ter prikaz analize statističnih podatkov o trajanju projektov, njihovih stroških, uspešnosti in tudi izkušnjah naročnikov z javnimi natečaji.

Novo mesto - moje mesto, 10.5.2022