Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
19.05.2022 12:40

V današnji oddaji smo govorili o teku na Trško goro za dober namen in o Cicidnevu.

To soboto bo Novomeščan Andrej Zupan v sodelovanju z Društvom Celiac Slovenija za dobri namen dvanajst ur tekel na Trško goro. Tek ali pohod iz dvajsetih spustov in vzponov se bo začel ob 7. uri in bo namenjen otrokom s kronično boleznijo celiakijo, zanje bodo tudi zbirali prostovoljne prispevke.

Vstopna točka bo stojnica pri šoli GRM Novo mesto - Center biotehnike in turizma. Sledi vzpon na Trško Goro, ki jo dosežemo po 1900 metrih in 210 višinskih metrih. Pri cerkvici Marijinega rojstva se bodo sodelujoči lahko okrepčali z dobrotami brez glutena.

Na obeh točkah bodo zbirali prostovoljne prispevke za otroke s celiakijo, kronično sistemsko avtoimuno boleznijo, ki najpogosteje prizadene tanko črevo in je posledica preobčutljivosti na gluten.

Andrej Zupan bo podvig začel ob 7. uri in ga bo ob 19. uri zaključil s skupinskim zadnjim vzponom na Trško Goro.

Tudi letos bodo zaposleni v vrtcu Cibciban Novo mesto pripravili CICIDAN, ki je namenjen sodelovalnemu gibanju in druženju generacij. Cicidan bo potekal na današnji sončni četrtek ob 17. uri na Sevnem (za Kmetijsko šolo Grm).

Gibalne dejavnosti bodo prilagojene otrokom vseh starosti. S premagovanjem raznolikih gibalnih izzivov bodo sodelujoči po postajah zbirali žige - črke in sestavili ključno besedo dneva – Cicidan, ob tem otroci prejmejo medaljo in jabolko. Za lažjo orientacijo bo vsaka postaja označena s črko. Za pijačo po vadbi poskrbijo udeleženci sami.

Ob Cicidnevu vrtec Ciciban na njihovem tekočem računu zbira tudi prostovoljne prispevke, ki ji bodo namenili pokrivanju stroškov prireditve in nakupu športnih pripomočkov.

Novo mesto - moje mesto, 19.5.2022