stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
08.09.2022 12:34

V tokratni oddaji govorimo o začetku del v Črmošnjicah in popolni zapori Župančičevega sprehajališča.

Ta torek so se začela dela za ureditev ceste, manjkajočega pločnika, javne razsvetljave in vodovoda v Črmošnjicah na odseku od križišča z državno cesto proti Stopičam do manjšega mostu čez Težko vodo. Dela bodo potekala do konca tega leta, promet pa bo ob delni zapori s semaforji potekal izmenično enosmerno.

Investicija v vrednosti 450.000 evrov z DDV bo bistveno pripomogla k izboljšanju prometne varnosti na tem območju, dela pa bo izvajalo podjetje Malkom. Prihodnje leto načrtujemo nadaljevanje projekta, ki bo v drugi fazi obsegal še rekonstrukcijo mostu preko potoka Težka voda v Črmošnjicah. Tu bo v bodoče potekal priključek nove trase večnamenske poti za kolesarje in pešce iz smeri Novega mesta proti Stopičam z dvema novima mostovoma čez Težko vodo, za kar že poteka priprava projektne dokumentacije.

Na Župančičevem sprehajališču pri Mladinskem centru Oton bo do predvidoma sredine septembra vzpostavljena popolna zapora sprehajališča zaradi gradbenih del v okviru izgradnje brvi in kolesarske poti Loka–Kandija.

Prehod bo zaradi varnosti možen le v popoldanskem času, ko se dela ne bodo izvajala, obhod za pešce pa bo potekal po ulicah mestnega jedra.

Nekaj dni bo sprehajališče neprehodno tudi po koncu delovnika, saj bo zaradi zahtevne montaže segmentov mostu na ozki sprehajalni poti postavljena večja dvižna mehanizacija in popoldanskega prehoda ne bo možno zagotoviti.

Novo mesto - moje mesto, 8.9.2022