brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

zlato Svet24.si

Iskalec zlata zadel terno in obogatel

zapor ig 2 Necenzurirano

Spi v zaporu, čez dan pomaga osumljenim pranja ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

Katjina delovna akcija Njena.si

Delovna akcija se je po snemanju nadaljevala!

luka asistenca Ekipa24.si

Luuuukaaaa! Dončić je šokiral svet z najbolj ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
27.09.2022 12:40

Ob praznovanju 115. letnice od ustanovitve Čebelarskega društva Novo mesto so postavili sodoben čebelnjak, ki bo zadostil vsem zahtevam delovanju uspešnega društva.

Čebelnjak stoji lokaciji pod Gorjanci, v bližini vasi Gabrje, poskrbel bo za druženje čebelarjev društva, obiske šolarjev, za apiterapijo in pridobivanje medu za društvene potrebe. Odprt objekt ima izobraževalni namen s področja poznavanja čebele in tisočletnega druženja človeka s to marljivo žuželko. Pri otvoritvi, zbralo se je preko dvesto ljudi, so v programu sodelovali župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, gospoda župnika iz Brusnic in Mirne Peči, domače društvo kmečkih žena in deklet, harmonikarja, praporščaki čebelarskih društev in pevci.

Minuli četrtek se je začela javna razgrnitev dopolnjenega osnutka občinskega podrobnega prostorskega načrta za JUŽNO ZBIRNO CESTO (OPPN). Javna razgrnitev bo potekala do vključno ponedeljka, 24. oktobra v prostorih Mestne občine Novo mesto, Seidlova cesta 1 (pritličje – pri vhodu). Javna obravnava bo v sredo, 19. oktobra ob 16. uri v sejni dvorani Mestne občine Novo mesto, na Rotovžu.

Novo mesto - moje mesto, 27.9.2022