laparoskopija Svet24.si

Na operacijski mizi je kričala, kirurg je ni ...

ENERGIJE Dobra karma

Za optimalno delovanje: energijska napoved od 13. ...

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za soboto, 14. decembra

jeton zumeri Svet24.si

Nasilništvo in orožje: 29-letnik mami svojega ...

ženska Dobra karma

7 osupljivo hitrih in lahkih vaj do občutkov ...

Fox NY Party 72 Njena.si

Igralka Lara Jankovič še vedno srečna v objemu ...

sara-rutar Njena.si

Sara Rutar šokirala z resnico o sebi

Po Sloveniji 2019 Celje

AVDIO&FOTO: Dvojno slovensko kolesarsko slavje na 2. etapi

Piše: Radio Krka, A.K./STA

Čas objave:
20.06.2019 15:57

Slovenec Luka Mezgec je zmagovalec 2. etape kolesarske dirke po Sloveniji. Kolesar ekipe Mitchelton-Scott je na 146 kilometrov dolgi preizkušnji med Mariborom in Celjem v ciljnem sprintu ugnal rojaka Grego Boleta (Bahrain Merida) in Italijana Andreo Vendrameja (Androni Giocattoli - Sidermec).

IMG_0623.JPG
Dirka Po Sloveniji
Foto: Radio Krka, A.K.

Mezgec, ki je poskrbel za 52. slovensko etapno zmago na dirki po Sloveniji, je bil v dolgem sprintu daleč najmočnejši. Mezgec je tudi prevzel skupno vodstvo, Bole za njim na drugem mestu zaostaja štiri sekunde.

IMG_0636.JPG
Dirka Po Sloveniji
Foto: Radio Krka

Sicer pa so dobršen del etape bežali Slovenca Rok Korošec (Ljubljana Gusto Santic) in David Per (Adria Mobil) ter Italijan Lorenzo Fortunato, ki pa so beg končali pred vzponom na Svetino.

IMG_0625.JPG
Dirka Po Sloveniji
Foto: Radio Krka, A.K.

Prav na tem pa se je v ospredju izoblikovala skupina petih kolesarjev, v kateri so bili Rus Aleksander Vlasov (Gazprom-Rusvelo), Kolumbijec Esteban Chaves (Michelton-Scott), Italijan Diego Ulissi (UAE Emirates), Belgijec Ben Hermans (Israel) in Italijan Giovanni Visconti (Neri Sottoli). Tem ni mogel slediti Tadej Pogačar (UAE Emirates), pred spustom je izgubil približno pol minute, toliko pa so zaostajali tudi Mezgec, Bole in Jan Polanc (UAE Emirates).

IMG_0628.JPG
Dirka Po Sloveniji
Foto: Radio Krka, A.K.


Ko je že kazalo, da bo o zmagi odločala vodilna peterica, pa jo je skupina s slovenskimi kolesarji le nekaj sto metrov pred ciljem ujela. Ob Mezgecu in Boletu je med deseterico končal še Pogačar, ki je bil deveti. Polanc je bil 12.

IMG_0633.JPG
Dirka Po Sloveniji
Foto: Radio Krka


Petkova etapa, ki bo dolga 169,8 kilometra ter bo potekala med Žalcem in Idrijo, bo dala prve obrise, kateri kolesarji se bodo borili za skupno zmago. Tekmovalci bodo na poti morali premagati štiri vzpone, najtežji bo zadnji na na Dole, po njem sledi le še spust do ciljne črte.

IMG_0640.JPG
Dirka Po Sloveniji
Foto: Radio Krka

2. etapa dirke Po Sloveniji 2019