jelincic monika selitev gp4 Svet24.si

FOTO: Tako se je Zmago znebil Monike in njenih ...

polna luna Dobra karma

12. 12. - zadnja polna luna tega desetletja in ...

Komar mrzličar Svet24.si

To je moški, čigar prdci lahko ubijejo komarje

sarec pahor masa bobo Svet24.si

Šarec: Bilateralni pogovori ali "vrnitev na ...

ženska Dobra karma

Nihče ne sme imeti večje moči nad vašimi ...

alenka kosir Njena.si

Sprememba: Alenka Košir se je po 30 letih ...

Nuša Lesar (v obleki Maje Ferme, Maja Ferme Fashion) Njena.si

Nuša Lesar si je odstranila materino znamenje

Po Sloveniji 2019 Trebnje/Novo mesto

FOTO: Na Dolenjskem konec 26. kolesarske dirke po Sloveniji

Piše: STA

Čas objave:
23.06.2019 08:20

Pred kolesarji na 26. dirki po Sloveniji je še zadnjih 167,5 kilometra. Start današnje pete etape bo v Trebnjem, cilj pa bo v Novem mestu, kjer se bodo bržčas za etapno slavo udarili sprinterji. Italijan Diego Ulissi (UAE - Team Emirates) bo skušal potrditi skupno zmago, v igri za dve majici pa sta Slovenca Tdej Pogačar in Luka Mezgec. Dirka se bo začela ob 10.50 uri v Trebnjem.

Kolesarji bodo med Trebnjem in Novim mestom morali premagati pet vmesnih sprintov ter dva vzpona, noben pa ne bo prezahteven, zato mora Ulissi le mirno pripeljati do konca, da bo drugič v karieri dvignil pokal zmagovalca na slovenski pentlji. Prvič je zmagal leta 2011.

Devetindvajsetletni Italijan je od petka lastnik zelene majice najboljšega v skupni razvrstitvi, v soboto pa si je prikolesaril še rdečo majico. Medtem ko je z 22 sekundami varno v vodstvu v skupni razvrstitvi, je njegov položaj v točkovanju precej bolj negotov.

Pred drugouvrščenim Mezgecem ima le dve točki prednosti, če pa bo v zaključku današnje etape prišlo do sprinta glavnine, potem Ulissija zagotovo ne bo spredaj. Tadej Pogačar brani belo majico najboljšega mladega kolesarja,Luka Mezgec pa bo napadal rdečo majico najboljšega po točkah.

Pogačar ima v boju za belo majico kar osem minut in 29 sekund prednosti pred prvim zasledovalcem, zato mu jo lahko odvzame le velikanska smola.