zajec1 Svet24.si

Smeh za domačine in turiste: pozor, dva zajca ...

štirikolesnik, šolta, gumenjak Svet24.si

VIDEO: S štirikolesnikom skočil na gumenjak

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

go golob tw Reporter.si

Razkrita enigma tablice »GO GOLOB«: SDS in njeni...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Po Markovi smrti so se hitro vrnili na sneg, v gore, k športom Odkrito.si

VIDEO: Nina Grlic - ZATO je javno spregovorila o ...

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Po Sloveniji 2019 Trebnje/Novo mesto

FOTO: Na Dolenjskem konec 26. kolesarske dirke po Sloveniji

Piše: STA

Čas objave:
23.06.2019 08:20

Pred kolesarji na 26. dirki po Sloveniji je še zadnjih 167,5 kilometra. Start današnje pete etape bo v Trebnjem, cilj pa bo v Novem mestu, kjer se bodo bržčas za etapno slavo udarili sprinterji. Italijan Diego Ulissi (UAE - Team Emirates) bo skušal potrditi skupno zmago, v igri za dve majici pa sta Slovenca Tdej Pogačar in Luka Mezgec. Dirka se bo začela ob 10.50 uri v Trebnjem.

Kolesarji bodo med Trebnjem in Novim mestom morali premagati pet vmesnih sprintov ter dva vzpona, noben pa ne bo prezahteven, zato mora Ulissi le mirno pripeljati do konca, da bo drugič v karieri dvignil pokal zmagovalca na slovenski pentlji. Prvič je zmagal leta 2011.

Devetindvajsetletni Italijan je od petka lastnik zelene majice najboljšega v skupni razvrstitvi, v soboto pa si je prikolesaril še rdečo majico. Medtem ko je z 22 sekundami varno v vodstvu v skupni razvrstitvi, je njegov položaj v točkovanju precej bolj negotov.

Pred drugouvrščenim Mezgecem ima le dve točki prednosti, če pa bo v zaključku današnje etape prišlo do sprinta glavnine, potem Ulissija zagotovo ne bo spredaj. Tadej Pogačar brani belo majico najboljšega mladega kolesarja,Luka Mezgec pa bo napadal rdečo majico najboljšega po točkah.

Pogačar ima v boju za belo majico kar osem minut in 29 sekund prednosti pred prvim zasledovalcem, zato mu jo lahko odvzame le velikanska smola.