vesolje ženska Dobra karma

Astrologinja opozarja: bodite pozorni na znake, ...

Ines Erbus, tangice, Matic Herceg Svet24.si

VIDEO: Kako je Antenin voditelj dobil tangice od ...

darko kozelj fb Reporter.si

To je Janšev neznani gasilski tajkun, ki bi rad ...

debelost, Svet24.si

"Bistveno se bodo povečale odsotnosti od pouka, ...

20200508-01003789 Necenzurirano

Je Igor Zorčič rešitev za konec janšizma?

Adrijana Ojsteršek Odkrito.si

Adrijana Ojsteršek je Miss Earth Slovenije 2020

janez-marn Njena.si

K Janezu prihajata še dve skriti gostji!

Pridi v mesto Novo mesto

Gornja Težka Voda bo dobila novo vodovodno omrežje

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
14.09.2020 12:49

Župan Gregor Macedoni in direktor podjetja BGP gradnje Danijel Špingler sta nedavno podpisala pogodbo za izgradnjo vodovodnega sistema v naselju Gornja Težka Voda. Pogodbeni rok za dela na investiciji, katere vrednost znaša 375 tisoč evrov, je 30. junij 2021.

Po začetku gradnje kanalizacije komunalnih odpadnih voda v Ždinji vasi in gradnji javnega komunalnega omrežja v Češči vasi, je vodovodno omrežje na Gornji Težki Vodi tretja letošnja naložba v sklopu vodovodnih in kanalizacijskih omrežij.

Po besedah župana Mestne občine Novo mesto Gregorja Macedonija, je projekt pomemben predvsem zaradi dotrajanega obstoječega omrežja, ki višje ležečim objektom ne zagotavlja ustrezne oskrbe s pitno ter požarno vodo. Gradnja bo potekala v dveh etapah, v prvi, ki se bo odvijala v letošnjem letu, se bosta gradila vodohran in del vodovodnega omrežja, v letu 2021 pa se bodo dokončala dela na vodovodnem omrežju.

Zadovoljstvo s projektom je izrazil tudi Janez Murn, predsednik KS Stopiče, ki je povedal, da bo imela nova pridobitev za krajane velik pomen, veseli ga tudi posluh Mestne občine Novo mesto za ruralna območja, predvsem pa je ponosen, da bodo dobili kapacitete, ki jih zahteva sodobno mesto.

Gornja Težka voda se trenutno s pitno vodo oskrbuje iz vodovodnega sistema Stopiče. Za urejeno oskrbo s pitno, sanitarno in požarno vodo celotnemu naselju Gornje Težke vode bodo tako zgradili tlačni cevovod od vodohrana Dolnja Težka Voda do lokacije predvidenega vodohrana na Gornji Težki Vodi, znotraj naselja Gornja Težka Voda pa se bo zgradilo ustrezno sekundarno omrežje.