vesolje ženska Dobra karma

Astrologinja opozarja: bodite pozorni na znake, ...

Ines Erbus, tangice, Matic Herceg Svet24.si

VIDEO: Kako je Antenin voditelj dobil tangice od ...

I-tanja fajon-pl008 Reporter.si

Umazane laži Janševih medijev: vmešavajo se v ...

debelost, Svet24.si

"Bistveno se bodo povečale odsotnosti od pouka, ...

20200508-01003789 Necenzurirano

Je Igor Zorčič rešitev za konec janšizma?

Adrijana Ojsteršek Odkrito.si

Adrijana Ojsteršek je Miss Earth Slovenije 2020

janez-marn Njena.si

K Janezu prihajata še dve skriti gostji!

Pridi v mesto Novo mesto

Štipendisti na obisku pri županu

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
15.09.2020 17:31

Župan Gregor Macedoni, direktorica občinske uprave dr. Vida Čadonič Špelič in občinska strokovna sodelavka Andreja Češarek so na rotovžu sprejeli štipendiste Mestne občine Novo mesto Vida Dobrovoljca, Anjo Fink, Jona Judeža, Jošta Rudmana, Uroša Prešerna, Veroniko Sadek in Ano Šubic.

Na srečanju, na katerem so zaradi drugih obveznosti manjkali Manja Slak, Domen Kulovec in Gal Pavlin, ki so tudi štipendisti novomeške občine, so se z mladimi pogovorili o preteklih uspehih in izkušnjah ter o načrtih za nadaljnje šolanje.

Na občini z izrednimi štipendijami za izjemne uspehe, ki so jih vnovič začeli podeljevati leta 2016, aktivno podpirajo perspektivne mlade Novomeščane, ki imajo tako priložnost in dodatno vzpodbudo, da razvijajo svoje posebne talente. Sredstva so prednostno namenjena posameznikom z izjemnimi dosežki na različnih področjih, kot so kultura, umetnost, šport in znanost.

Lani se je na razpis za štipendije in enkratne denarne pomoči prijavilo 22 kandidatov. Letos je rok za oddajo prijav 5. oktober 2020, na občini pa se že veselijo pete generacije štipendistov, ki bodo po vzoru zdajšnjih postajali novomeški ambasadorji znanja. Štipendija se podeljuje za obdobje trajanja šolanja in znaša 300 evrov mesečno za šolanje v tujini ter 200 evrov za šolanje v Sloveniji, enkratna denarna pomoč za izobraževanje pa se podeli v višini 500 evrov.

Povezava do aktualnega razpisa za štipendije je na voljo tukaj.