stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Pridi v mesto Novo mesto

VIDEO: Otroški svet v znamenju Baby Jode, Hallo Pizze in igrice Križec-krožec

Piše: Radio Krka/M.K., R.M.

Čas objave:
22.07.2020 12:55

V Parku rastoče knjige v Novem mestu je tudi ta teden vse v znamenju Otroškega sveta, ki poteka pod okriljem novomeškega DRPD-ja.

Živahno bo še vse do petka, vsak dan od 10. do 11.30. Če bo v četrtek in petek deževalo, nič hudega, saj je organizator poskrbel, da bo vse potrebno prestavljeno v atrij Knjižnice Mirana Jarca. Kot smo že poročali, so letos obvezne prijave vsaj dan pred obiskom. To lahko zainteresirani storijo po elektronski pošti na otroski.svetdrpd@gmail.com, za udeležbo pa je potrebno plačati simboličen 1 evro na delavnico.

Današnji dan je potekal v znamenju Baby Jode, prijaznega junaka iz priljubljenega filma Star Wars. Otroci so se ga učili izdelati, svoj izdelek pa so lahko odnesli domov. Jutri bo Otroški svet zaznamovala Hallo Pizza. Otroci se bodo odločili, koga bi povabili na pizzo – prijatelje, sošolce, babico, dedka, ali kar vse in izdelali bodo pizzo po lastnem okusu. Zadnji dan Otroškega sveta – v petek, pa nosi naslov Križec krožec. »Pokrovček na pravo mesto postavi, tri v vrsto sestavi in kot zmagovalec domov se odpravi,« tako nekako naj bi zaključili letošnji Otroški svet, ki je bil tudi tokrat polno zaseden.