turban eva mendes Dobra karma

Znana lepotica bi bila v samostanu, če bi nune ...

princ william, princ harry Svet24.si

Princu Harryju gre v nos, da princ William velja ...

JANSA FB obljuba migranti Reporter.si

Število nezakonitih prehodov meje tudi pod ...

bejrut Svet24.si

FOTO in VIDEO: Grozljivi prizori iz Bejruta: umrlo...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Občino Izola tresejo tudi nepremičninski posli

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

Tanja Žagar Njena.si

On je del življenja Tanje Žagar že 38 let

Pridi v mesto Novo mesto

VIDEO: Otroški svet v znamenju Baby Jode, Hallo Pizze in igrice Križec-krožec

Piše: Radio Krka/M.K., R.M.

Čas objave:
22.07.2020 12:55

V Parku rastoče knjige v Novem mestu je tudi ta teden vse v znamenju Otroškega sveta, ki poteka pod okriljem novomeškega DRPD-ja.

Živahno bo še vse do petka, vsak dan od 10. do 11.30. Če bo v četrtek in petek deževalo, nič hudega, saj je organizator poskrbel, da bo vse potrebno prestavljeno v atrij Knjižnice Mirana Jarca. Kot smo že poročali, so letos obvezne prijave vsaj dan pred obiskom. To lahko zainteresirani storijo po elektronski pošti na otroski.svetdrpd@gmail.com, za udeležbo pa je potrebno plačati simboličen 1 evro na delavnico.

Današnji dan je potekal v znamenju Baby Jode, prijaznega junaka iz priljubljenega filma Star Wars. Otroci so se ga učili izdelati, svoj izdelek pa so lahko odnesli domov. Jutri bo Otroški svet zaznamovala Hallo Pizza. Otroci se bodo odločili, koga bi povabili na pizzo – prijatelje, sošolce, babico, dedka, ali kar vse in izdelali bodo pizzo po lastnem okusu. Zadnji dan Otroškega sveta – v petek, pa nosi naslov Križec krožec. »Pokrovček na pravo mesto postavi, tri v vrsto sestavi in kot zmagovalec domov se odpravi,« tako nekako naj bi zaključili letošnji Otroški svet, ki je bil tudi tokrat polno zaseden.