stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

S Krko naokoli

SKN (avdio): Belokranjka in Novomeščani veliki zmagovalci festivala Glas mladih 2020

Piše: V.M.

Čas objave:
26.11.2020 11:30

Letošnji festival Glas mladih, ki ga že 42 let organizira ZIK Črnomelj je zaradi epidemije potekal preko spleta

Na festival oziroma na avdicije se je prijavilo 25 glasbenih izvajalcev iz celotne Slovenije. Ker je letos Glas mladih potekal izključno preko spleta, so se glasbeniki posneli kar doma in strokovni komisiji poslali videoposnetke svojih nastopov. Glasbeni festival Glas mladih spodbuja glasbeno ustvarjalnost in govorniške spretnosti mladih. Še neuveljavljenim glasbenikom omogoča, da se predstavijo širšemu občinstvu, prav tako pa tudi mladim voditeljem programa, da povezujejo prireditev. Letošnja novost je bila, da so se sodelujoči lahko na avdicijah predstavili zgolj z avtorskimi skladbami, avtor skladbe pa je moral biti mlajši od 35 let. Strokovna komisija je med vsemi prispelimi posnetki izbrala 16 polfinalistov, ki so se poslušalce in gledalcem predstavili v petek. Od petka do nedelje pa so imeli poslušalci oziroma gledalci čas glasovati za svoje favorite. Oddali so rekordno število glasov, skoraj 15.000, kar se ni zgodilo, ko je prireditev potekala v živo. Tadej Fink, koordinator in organizator kulturnih dogodkov pri Zavodu za izobraževanje in kulturo Črnomelj je zelo zadovoljen in dodaja, da je bila spletna izvedba festivala poseben izziv, ki jih je napolnil z novo in dobro energijo. 
Festival glas mladih ima tri kategorije: osnovnošolski glas mladih v katerem je zmagala Lina Cigler z Raven na Koroškem s pesmijo Tvoje slike. Z veliki veseljem pa poročamo, da sta zmagovalca v kategorijah avtorski glas mladih je s skladbo Kaj mi ostane zmagala Belokranjka Klaudija Jaketič z umetniškim imenom ClaudiZu, v kategoriji bendovski glas mladih pa je navdušila novomeška indie zasedba Strawberry Blondes s pesmijo Wake up. 
Zmagovalce smo poklicali in poklepetali o njihovem uspehu, delu in načrtih za prihodnost in si privoščili tudi del zmagovalnih skladb. 
Več boste slišali v oddaji S Krko naokoli, ki jo je pripravila Vanja Movrin. 

S Krko naokoli 26112020