stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O dogodkih v Brežicah, Škocjanu, na Dvoru in v Novem mestu

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
08.08.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo se danes potepali po občinah Brežice, Škocjan in Novo mesto, bili pa smo tudi na Dvoru.

Uvodoma smo predstavili svetel primer samooskrbe. Milan Hervol, po rodu Sevničan, ki živi v Brezini pri Brežicah, se je z družino in nekaj somišljeniki lotil zanimivega projekta samooskrbe. V dolini pod Pišecami, ki ji domačini pravijo tudi Zelena dolina, saj je prepredena s tremi izviri vode, ki tu priteka na plano izpod bregov, so kupili nekaj hektarov veliko zaraščeno posest in jo začeli v sobivanju z naravo tudi obdelovati. Kaj vse jim je prineslo pridno delo, boste slišali v naši prvi zgodbi.

V nadaljevanju smo bili na Dvoru pri Žužemberku, kjer skupina likovnih umetnikov ustvarja na Dvorskih likovnih dnevih. Njihovo ustvarjanje si med drugim danes lahko ogledate tudi na Dnevu odprtih vrat.

Novomeško Društvo za razvijanje prostovoljnega dela je del letošnjega poletja že šestnajsto leto zapored organiziralo ustvarjalni počitniški program za otroke Otroški svet. Julijski dnevi v parku pred Kulturnim centrom Janeza Trdine so vsak delovnik v povprečju privabili 110 otrok dnevno. Odziv je vsako leto boljši, otroci pa tudi vsako leto bolj ustvarjalni.

V letošnjem Knobleharjevem letu, ko v občini Škocjan obeležujejo 200-letnico rojstva rojaka, misijonarja dr. Ignacija Knobleharja, se je v praznovanje vključila tudi krajevna knjižnica. Tako je ta mesec, v senci Metelkovine pravljičen in ustvarjalen. Kaj vse je mladim bralčkom in ustvarjalčkom na voljo, boste slišali v oddaji »S Krko naokoli«.

Novomeški šolski Center biotehnike in turizma Grm, katerega stranska stavba za praktični pouk je februarja pogorela, bo na njenem mestu namesto prvotno načrtovane montažne zgradil večjo in sodobnejše opremljeno stavbo. To pa je današnja sklepna zgodba oddaje »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN o dogodkih v Brežicah, na Dvoru, v Škocjanu in Novem mestu: 08.08.2019

Oddaja SKN o dogodkih v Brežicah, na Dvoru, v Škocjanu in Novem mestu