sanremo 1 Svet24.si

Škandal na odru Sanrema: mladi pevec razdejal ...

profimedia-0746351184 Svet24.si

VIDEO: Ruski duhovnik pridiga o ubijanju ...

1673943364-s2f18725-3-1673943289444 Necenzurirano

Spet težave z digitalizacijo: kje so tečaji za ...

grims zalec vrba preseren fb Reporter.si

Branko Grims se je klanjal Prešernu v družbi ...

Ilka Stuhec darja crnko Ekipa24.si

Velike težave v ekipe Ilke Štuhec! Ilkina mama ...

Enigma Labs Spletna stran Odkrito.si

Aplikacija za prijavo NLP-jev

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Nasveti, kako se pogovoriti z otrokom o NCV, pa o rezu vinske trte in razstavi

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
17.03.2020 11:30

V današnji oddaji obširneje objavljamo različne aktualne teme, uvodni del pa namenjamo pogovoru z otrokom na temo novega corona virusa.

Trenutne razmere v državi niso najbolj prijazne, a hkrati je to priložnost, da se v družini še bolj povežemo. Če imate mlajše otroke, je pomembno tudi, da se z njimi pogovorite o novem korona virusu. Nekaj nasvetov, kako mu pravzaprav razložiti najpomembnejše, predvsem pa ga pomiriti, je zbrala Maša Gorjup iz Unicefa, mi pa te nasvete objavljamo v naših radijskih potepih. 

Za trenutek smo naše misli preusmerili tudi drugam. Obiskali smo semiške vinograde in se ustavili pri Vinogradništvu Malnarič. Ker imajo veliko trt, vsega dela pač ne morejo opraviti sami, zato jim na pomoč priskočijo tudi semiška društva. Na Stražnjem Vrhu jim pomagajo rezat Semiški klobukarji, na Gradniku pa Polharsko društvo Smuk Semič in semiški vinogradniki. In tudi mi smo bili tam. 

V Galeriji Krka v Novem mestu pa so na ogled postavljeni akvareli akademskega slikarja Franca Goloba, ki se ukvarja tudi s fotografijo in grafičnim oblikovanjem. Morda si te razstave v teh dneh ne boste mogli ogledati, zato smo si dovolili, da o razstavi spregovorimo nekoliko podrobneje.  

Več o vseh omenjenih temah v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec. Oddaja "S Krko naokoli", 17.03.2020

Nasveti, rezanje trte v Semiču, razstava Franca Goloba