Sončni mrk Dobra karma

5. junij 2020: začetek sezone mrkov! Kaj to ...

elon musk Svet24.si

Elon Musk pozval k 'razbitju' Bezosovega Amazona

marko-perkovic-thompson_pl6 Reporter.si

Hrvaški pevec Thompson bo lahko od Slovenije ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Darja Gajšek Njena.si

Je Darjo Gajšek strah, da bi jo fotografirali v ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Nasveti, kako se pogovoriti z otrokom o NCV, pa o rezu vinske trte in razstavi

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
17.03.2020 11:30

V današnji oddaji obširneje objavljamo različne aktualne teme, uvodni del pa namenjamo pogovoru z otrokom na temo novega corona virusa.

Trenutne razmere v državi niso najbolj prijazne, a hkrati je to priložnost, da se v družini še bolj povežemo. Če imate mlajše otroke, je pomembno tudi, da se z njimi pogovorite o novem korona virusu. Nekaj nasvetov, kako mu pravzaprav razložiti najpomembnejše, predvsem pa ga pomiriti, je zbrala Maša Gorjup iz Unicefa, mi pa te nasvete objavljamo v naših radijskih potepih. 

Za trenutek smo naše misli preusmerili tudi drugam. Obiskali smo semiške vinograde in se ustavili pri Vinogradništvu Malnarič. Ker imajo veliko trt, vsega dela pač ne morejo opraviti sami, zato jim na pomoč priskočijo tudi semiška društva. Na Stražnjem Vrhu jim pomagajo rezat Semiški klobukarji, na Gradniku pa Polharsko društvo Smuk Semič in semiški vinogradniki. In tudi mi smo bili tam. 

V Galeriji Krka v Novem mestu pa so na ogled postavljeni akvareli akademskega slikarja Franca Goloba, ki se ukvarja tudi s fotografijo in grafičnim oblikovanjem. Morda si te razstave v teh dneh ne boste mogli ogledati, zato smo si dovolili, da o razstavi spregovorimo nekoliko podrobneje.  

Več o vseh omenjenih temah v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec. Oddaja "S Krko naokoli", 17.03.2020

Nasveti, rezanje trte v Semiču, razstava Franca Goloba