Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

britney-spears Odkrito.si

Britney Spears – sinova objavila nazorne video ...

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O bralni znački za odrasle, Revozu in krvodajalstvu med javnimi uslužbenci

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
24.01.2020 11:30

Danes smo preleteli dva zanimiva dogodka. Bili smo med odraslimi bralci, ki so brali za tako imenovano bralno značko in med krvodajalci-javnimi uslužbenci.

Sicer pa smo se uvodoma ustavili pri letošnjem izboru naj dijaka in naj dijakinje. Slednja je postala novomeška gimnazijka, sicer dijakinja tretjega letnika Gimnazije Novo mesto Anita Koprivc.

Na sedežu podjetja Revoz v Novem mestu pa so v sklopu niza dogodkov, ki ga pripravlja direktorat za gospodarsko in javno diplomacijo ministrstva za zunanje zadeve, včeraj pripravili predstavitev za predstavnike tujih diplomatskih predstavništev Business-to-Diplomacy. Slovenija se tudi na takšen način predstavlja svetu s svojimi poslovnimi zgodbami in z aktualno sektorsko tematiko.

V oddaji poročamo tudi o prenovi otoške stare šole. Na novo hidroizoliran objekt bo v prihodnje preurejen v večnamenski prostor za druženje ter za izvedbo različnih dogodkov in aktivnosti društev in organizacij.

Kot rečeno, smo bili tudi na krvodajalski akciji, namenjeni javnim uslužbencem. Med njimi je bila tokrat ekipa Upravne enote Novo mesto ter predstavniki novomeške, straške in mirnopeške občine ter predstavnica občine Dolenjske Toplice. Med 16-timi javnimi uslužbenci-krvodajalci so bili trije, ki so to življenjsko pomembno tekočino darovali prvič. Krvodajalske akcije bi se zagotovo udeležilo več povabljenih, a so ekipo zdesetkale bolezni.

Ob koncu naših radijskih potepov po JV regiji pa smo se ustavili še na tradicionalni podelitvi priznanj za uspešno opravljeno bralno značko odraslih. Knjižnica Mirana Jarca ta projekt organizira že 19 let. Kaj je bila letošnja tema, koliko je bilo zvestih bralcev in kako ti razmišljajo o branju, pa ob koncu naše oddaje, ko smo pred mikrofon povabili tudi osrednjega gosta podelitve – etno oz. folk glasbenika Rudija Bučarja.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 24.01.2020

Revoz, bralna značka za odrasle, krvodajalstvo javnih uslužbencev, naj dijakinja