Sončni mrk Dobra karma

5. junij 2020: začetek sezone mrkov! Kaj to ...

elon musk Svet24.si

Elon Musk pozval k 'razbitju' Bezosovega Amazona

marko-perkovic-thompson_pl6 Reporter.si

Hrvaški pevec Thompson bo lahko od Slovenije ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Darja Gajšek Njena.si

Je Darjo Gajšek strah, da bi jo fotografirali v ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O čistilni akciji, obnovi semiške cerkve in še o čem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
25.03.2019 14:01

V današnji oddaji »S Krko naokoli« smo se spregovorili med prispevki v Semiču, Novem mestu, Mirni Peči in v Krškem, nekaj besed pa smo namenili tudi slovitemu Klevevžu.

Za uvod smo izpostavili obnovno cerkve Sv. Štefana v Semiči, ki jo nameravajo končati leta 2021 in s tem proslaviti 200-letnico posvetitve cerkve. Ker cerkev obnavljajo pretežno s prostovoljnimi prispevki, donatorskim denarjem in delom prostovoljcev, bodo 14.aprila ob 16. in ob 19.uri v KC Semič pripravili dobrodelni koncert, finančno pa računajo tudi na podporo križniškega reda.

Druga tema v oddaji sta bili čistilni akciji. Ena je bila v Mirni Peči, druga pa v Novem mestu, ki sta jo v sodelovanju s prostovoljci in občinama pripravila v Novem mestu novomeška Komunala, v Mirni Peči pa Lovska Lovska družina. K mikrofonu smo povabili tako novomeškega župana Gregorja Macedonija kot tudi predsednico sveta KS Drska, ki je le ena od številnih sodelujočih krajevnih skupnosti v tej akciji.

Spregovorili smo še o današnjem Svetovnem dnevu žil, ki so ga obeležili v novomeški bolnišnici in se ustavili še v Krškem, na županovem sprejemu športnic in športnikov v občini.

V sklepnem delu oddaje smo gostili še Nejca Gazvodo, ki je bil gost na literarnem popoldnevu Literarne sekcije Snovanja in ob koncu oddaje spregovorili še o dogajanju in prepirih okoli Klevevža, kjer se, kot vse kaže, dogajajo čudne kupčije.

Več o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 25.03.2019

Oddaja "S Krko naokoli"