laparoskopija Svet24.si

Na operacijski mizi je kričala, kirurg je ni ...

ENERGIJE Dobra karma

Za optimalno delovanje: energijska napoved od 13. ...

aligator Svet24.si

FOTO: Njegove dele telesa našli v aligatorjevem ...

lekarna Svet24.si

Bomo res spet plačevali več, dobili pa manj?

ženska Dobra karma

7 osupljivo hitrih in lahkih vaj do občutkov ...

Tanja Balabanič Njena.si

Kmalu bo eno leto odkar ni samska

kmetija-2019 Njena.si

Epska bitka moči: Sara dokazala, da je prava ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O čistilni akciji, obnovi semiške cerkve in še o čem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
25.03.2019 14:01

V današnji oddaji »S Krko naokoli« smo se spregovorili med prispevki v Semiču, Novem mestu, Mirni Peči in v Krškem, nekaj besed pa smo namenili tudi slovitemu Klevevžu.

Za uvod smo izpostavili obnovno cerkve Sv. Štefana v Semiči, ki jo nameravajo končati leta 2021 in s tem proslaviti 200-letnico posvetitve cerkve. Ker cerkev obnavljajo pretežno s prostovoljnimi prispevki, donatorskim denarjem in delom prostovoljcev, bodo 14.aprila ob 16. in ob 19.uri v KC Semič pripravili dobrodelni koncert, finančno pa računajo tudi na podporo križniškega reda.

Druga tema v oddaji sta bili čistilni akciji. Ena je bila v Mirni Peči, druga pa v Novem mestu, ki sta jo v sodelovanju s prostovoljci in občinama pripravila v Novem mestu novomeška Komunala, v Mirni Peči pa Lovska Lovska družina. K mikrofonu smo povabili tako novomeškega župana Gregorja Macedonija kot tudi predsednico sveta KS Drska, ki je le ena od številnih sodelujočih krajevnih skupnosti v tej akciji.

Spregovorili smo še o današnjem Svetovnem dnevu žil, ki so ga obeležili v novomeški bolnišnici in se ustavili še v Krškem, na županovem sprejemu športnic in športnikov v občini.

V sklepnem delu oddaje smo gostili še Nejca Gazvodo, ki je bil gost na literarnem popoldnevu Literarne sekcije Snovanja in ob koncu oddaje spregovorili še o dogajanju in prepirih okoli Klevevža, kjer se, kot vse kaže, dogajajo čudne kupčije.

Več o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 25.03.2019

Oddaja "S Krko naokoli"