stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O destinaciji Bela krajina in o partnerskih odnosih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
25.11.2019 11:30

V današnji oddaji je osrednja tema partnerski odnos. Spregovorili pa bomo tudi o uspehih turistične destinacije Bela krajina.

Turistična destinacija Bela krajina je letos uvrščena na 100 najboljših trajnostnih destinacij na svetu. Na tem seznamu so sicer destinacije iz le 29-ti držav oziroma iz le 13-tih v Evropi. Kar 31 destinacij je slovenskih in prav Bela krajina je na Malem Lošinju prejela priznanje kot ena izmed najboljših praks svetovnega zelenega in trajnostnega turizma. To je zagotovo nova potrditev za večletno delo in za pravo smer belokranjskega turističnega razvoja. Beli krajini je tudi Slovenska turistična organizacija v sklopu procesa obnovitve znaka kot turistični destinaciji na podlagi prejete ocene v okviru Zelene sheme slovenskega turizma podelila ZLATI ZNAK zelene slovenske destinacije oziroma »Slovenia Green Destination GOLD«.  Znak oz. priznanje, ki bo sicer uradno podeljeno na dogodku Zeleni dan slovenskega turizma maja prihodnje leto, je rezultat dolgotrajnega procesa ponotranjenja trajnostnega razvoja v turizmu kot usmeritve prihodnosti.  Največji napredek na področju zelenega in trajnostnega turizma v Beli krajini se je pokazal na področju destinacijskega managementa, izjemno visoko ocenjeni sta tudi področji narave in kulture. Največ rezerv je na področju okolja, na katerega ima destinacija manj vpliva, in na področju poslovanja turističnih podjetij. Bela krajina se je na to temo že lotila usposabljanj in izobraževanj, ki jih bo v prihodnje še okrepila. Dodatne možnosti za napredek so še v podpisu etičnega kodeksa med turističnimi deležniki, sprejetju lokalnega kodeksa za turistične vodnike, v javni objavi načrtov zaščite in reševanja, intenzivnejšemu spremljanju vpliva podnebnih sprememb na turizem, monitoringu ekonomskih učinkov turizma in na področju ogljičnega odtisa obiskovalcev.

Današnja osrednja tema oddaje pa so partnerski odnosi. Vam ti pomenijo breme, ali skladno prinašajo svobodo? Na to temo so sredi novembra razpravljali v prostorih Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto, na predavanju Manje Ostrelič, ki je marsikomu dalo vsaj malo misliti. Postavili smo ji kar nekaj zanimivih vprašanj. Med drugim, kaj je osnova vseh odnosov, kakšen je kakovosten odnos, se s partnerjem pogosto in dovolj pogovarjamo, ali pa ali je svoboda v odnosu možna. Predavateljica Manja Ostrelič se kot edina ženska »life coachinja izključno za moške« osredotoča na moški svet in na delovanje moških v partnerskih odnosih in v oddaji bomo slišali nekaj odgovorov, ki morda celo rešijo nekoliko majave partnerske odnose. Bistvo teh je zagotovo komunikacija – ne le pogovarjanje, pač pa predvsem poslušanje.

Podrobneje o tem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 25.11.2019

O zeleni destinaciji Bela krajina in o partnerskih odnosih