Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O suhokranjskem vodovodu, donacijah, pomoči prostovoljcev in o Odprti dlani

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
20.04.2020 11:30

Današnjo vsebino namenjamo donacijam, pomoči prostovoljcev, pogledali bomo kako je z obsežnim projektom Suhokranjski vodovod in kako daleč je ta na območju Mirne peči, govorili pa bomo tudi o Zavodu Odprta dlan.

Uvodoma smo govorili o številnih dobrodelnih dejanjih. Ribogojstvo Colarič z Dobrave pri Kostanjevici je Domu starejših občanov Krško pred dnevi doniralo 50 kg rib v skupni vrednosti okoli 500 evrov. Starejši so se donacije razveselili in se družini Colarič ob tem zahvalili.

Prostovoljci in prostovoljke Območnega združenja Rdečega križa Metlika, so na terenu že šesti teden, oglašajo se na telefone in pomagajo v Domu starejših v Metliki. Tudi na terenu se trudijo pomagati zlasti tistim, ki živijo sami, težje pridejo do trgovin, banke in lekarne in se težje soočajo z osamljenostjo.

Nekaj besed smo namenili tudi mirnopeškemu delu suhokranjskeg vodovoda. V občini Mirna Peč so tako zgradili ali posodobili več kot 18 kilometrov vodovodnega omrežja, nova sta črpališče na vrtini PG-1 in vodohran na Golobinjeku, prenovili so sisteme v vodohranu Malenska vas, na črpališču Postaja, zgradili razbremenilne objekte na Golobinjeku, sanirali stanje na zemljiščih, na katera se je z gradnjo poseglo …, poplačani pa so tudi vsi gradbeni stroški. In kaj bo sledilo?

Nekaj minut naše oddaje pa smo namenili tudi Zavodu Odrta dlan, v katerem se zavedajo, da je v nastali situaciji evolucijsko pomemben boj za preživetje, vendar pa ob tem ne smemo spregledati niti našega duševnega zdravja. Kolegica Lucija Cestnik z radia Kum se je pogovarjala s specializantko psihoterapije Heleno Ditar.

O vseh omenjenih temah pa podrobneje v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 20.04.2020

O suhokranjskem vodovodu, donacijah, prostovoljcih RK Metlika in o zavodu Odprta dlan