stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O Gačah, eksploziji, frančiškanih, odhodu Kulovca in o SiDG

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
10.01.2020 11:30

Danes smo preleteli kar nekaj dogodkov, za uvod pa smo se ustavili na smučišču Gače.

Tam so začeli smučarsko sezono, odprli smučišče, pred tem pa decembra prejele tudi dovoljenje za obratovanje prenovljene sedežnice. Direktor družbe Gače Borut Koprivnik je spregovoril tudi o načrtih na področju turizma.

Poročali smo tudi o vzroku za močno eksplozijo, ki je pred slabim tednom vznemirila prebivalce Vrha pri Boštanju. Detonacijo so takrat slišali celo v 10 kilometrov oddaljenih krajih, vse do Mokronoga in Škocjana, policija pa je na terenu odkrila vzroke in kršitelja. Eksplozijo je povzročil 35-letni moški, ki ga zdaj čaka kazenska ovadba zaradi povzročitve splošne nevarnosti. Doleti ga lahko tudi do 5 let zapora.

V Novem mestu, kjer so se lani spominjali prihoda reda frančiškanov, ki so se pred 550 leti iz Bosne tja zatekli pred Turki, so minuli ponedeljek pripravili še slovesno akademijo, na kateri je spregovoril zgodovinar in publicist dr. Stane Granda. Ta je poudaril pomembno vlogo, ki jo je omenjeni samostanski red odigral pri ustanavljanju in vodenju novomeškega šolstva.

Dolgoletnega predsednika uprave in generalnega direktorja metliške Kolpe, enega vodilnih proizvajalcev kopalniške opreme v srednji in jugovzhodni Evropi, Mirjana Kulovca bo sredi tega meseca zamenjal njegov dosedanji namestnik in Kolpin finančni direktor Borut Šterbenc. Predstavili smo uspehe dolgoletnega Kulovčevega vodenja družbe.

Ustavili pa smo se tudi pri kočevski družbi Slovenski državni gozdovi. Kako so poslovali, kako so opremljeni in kakšni so načrti, pa ob koncu današnje oddaje »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 10.01.2020

Smučišče Gače, eksplozija, Frančiškani, Kolpa, SiDG