stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O novomeški bolnišnici, odvzemu brisov in več projektih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
25.09.2020 11:30

V tokratni oddaji smo spregovorili o različnih temah v naši regiji, ki so se zgodile v minulih dneh. Tudi o tem, da novomeška bolnišnica čaka na navodila ministrstva za sprejem bolnikov s covidom-19 kot bolnišnica drugega reda.

Uvodoma smo sicer govorili o Splošni bolnišnici Novo mesto, ki je pripravljena na sprejem bolnikov s covidom-19. Zaenkrat lahko zanje zagotovijo 20 postelj, dovolj pa imajo tudi medicinskih ventilatorjev in druge potrebne opreme. Bolj jih v bolnišnici, kjer skušajo v tem času nadoknaditi tudi spomladi izpadli program, skrbi pomanjkanje kadra.

Odvzem brisov pri osebah s sumom na okužbo s koronavirusom bo odslej lahko opravljal vsak izvajalec zdravstvenih storitev, je po nedavnem sestanku z direktorji zdravstvenih domov povedala svetovalka ministrstva za zdravje Simona Repar Bornšek. Opozorila je, da je obremenitev primarne zdravstvene ravni bistveno večja kot pred epidemijo covida-19.

V Črnomlju so nedavno slovesno odkrili spominsko ploščo duhovniku in književnemu ustvarjalcu Jožetu Žabkarju Alojziju ob 110-letnici njegovega rojstva. Kot je na slovesnosti dejala predsednica Belokranjskega muzejskega društva Anica Kopinič, so spominsko ploščo želeli postaviti že ob 100-letnici njegovega rojstva, a je niso zaradi nerazumevanja cerkvenih oblasti.

V Posavskem muzeju v Brežicah so sinoči odprli razstavo Sava združuje, ki so jo skupaj pripravili trije obsavski muzeji - ob brežiškem še jeseniški Gornjesavski muzej in Zasavski muzej iz Trbovelj. Gre za skupno več zvrstno razstavo, ki jo bodo predstavili v vseh treh muzejih. V Brežicah bo na ogled do 20. maja prihodnje leto.

V občini Krško so z odprtjem dodatnih 745 metrov kolesarske poti na Senovem, v celoti povezali Krško skozi Brestanico s Senovim s kolesarsko oziroma večnamensko potjo. Naložba v skupni vrednosti 285.000 evrov je po besedah župana Mirana Stanka delno sofinancirana iz evropskega kohezijskega sklada do višine 102.000 evrov.

Z otvoritveno vožnjo učencev OŠ Jurija Dalmatina Krško so na Vidmu uradno namenu predali tudi kolesarski poligon ali kolopark. Občina Krško je za naložbo namenila nekaj več kot 45.000 evrov.

Črnomaljski župan Andrej Kavšek in direktor podjetja Malkom Marjan Skube pa sta podpisala pogodbo za izgradnjo sekundarnega vodovoda – 2. del: Doblička Gora-odsek 2, Rodine-odsek 2, 3 in 4. Dela bodo izvedena predvidoma do februarja prihodnje leto. Skupaj z izvedbo del in nadzorom je vrednost projekta nekaj več kot 372 tisoč evrov, od tega je občina Črnomelj pridobila malenkost manj kot 280 tisoč evrov od Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, slabih 93 tisočakov pa je prispevala sama iz občinskega proračuna.

Sicer pa več o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 25.09.2020

Covid bolnišnica Novo mesto, jemanje brisov, razstava Sava združuje, projekti Čr in Kk