stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O Sevnični, razpisih in krvodajalstvu

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
20.02.2020 11:30

Tokrat smo v našo oddajo »S Krko naokoli« umestili kar nekaj različnih vsebin. Bili smo v Sevnici, v Novem mestu in v Brežicah.

Za uvod smo poročali o načrtovani ureditvi struge hudourniškega potoka Sevnična, za kar si Sevničani prizadevajo že vrsto let. Urejanje so zasnovali v več korakih, projekt pa bo večinsko financirala Direkcija RS za vode. Gradbena dela nameravajo začeti v prihodnjih mesecih, predvidoma naj bi jih končali oktobra prihodnje leto.

Na Šmarješki cesti pri tovarni Krka v novomeški Ločni nasproti tamkajšnje čistilne naprave je zaradi infrastrukturnih del enosmerna cestna zapora, ki bo trajala do predvidoma 27. marca. Temu bo prilagojen tudi avtobusni prevoz.

Mestna občina Novo mesto je te dni objavila javni poziv za sofinanciranje obnove javnih pročelij v delu starega mestnega jedra za letos in za prihodnje leto..

Na Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli Šolskega centra Novo mesto že vrsto let sodelujejo z Območnim združenjem Rdečega križa Novo mesto. V letošnjem šolskem letu so organizirali že tri krvodajalske akcije. Udeležilo se jih je 32 dijakov gradbeništva in lesarstva ter predšolske vzgoje. Vsi so kri darovali prvič.

Tudi v nadaljevanju smo ostali pri krvodajalcih. Na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto je bila pred kratkim krvodajalka Marija Vodnik iz Mirne Peči, in to je bil zanjo že 120-ti odvzem krvi. Vodnikova je sicer ena izmed samo treh Slovenk, ki so kri darovale 120-krat ali več, kar je za ženske izredno veliko.

V Javnem podjetju Komunala Brežice, ki velja za eno najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas, veliko pozornosti namenjajo okoljskemu ozaveščanju predšolskih in osnovnošolskih otrok. Že peto leto zapored skupaj z učitelji izvajajo ekološki projekt Ohranimo čisto okolje. V sklopu projekta so nedavno izpeljali Eko kviz za 6. razrede v sedmih brežiških osnovnih šolah.

Ob koncu pa smo predstavili še en razpis Mestne občine Novo mesto. Ta je namenjen sofinanciranju nakupa igral in opreme na območju novomeških krajevnih skupnosti, prijavijo pa se lahko tako krajevne skupnosti kot tudi osnovne šole.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 20.02.2020

Ureditev Sevnične, prenova Smarjeske ceste, razpisi MONM, ŠC Novo mesto, krvodajalci, Komunala Brežice