horned-viper-1329241_1920 Svet24.si

Marina je med nabiranjem špargljev ugriznil ...

knoplja Svet24.si

Policisti našli 54-letnika, ki je gojil konopljo

aleksander-jereb Necenzurirano

Rekordni nakup v Radomljah: za posestvo odštel ...

milan kucan m24 Reporter.si

Šok za sončnega kralja Roberta Goloba: njegova ...

djokovic Ekipa24.si

Nole se je fotografiral z mladeniči in iz žepa ...

Karel in Camilla pa naj bi imela kar nekaj problemov zaradi njegove zagledanosti v igralko Odkrito.si

Camilla BESNA, ker naj bi se Karel ogrel za drugo ...

timi zajc Ekipa24.si

Njen največji junak: Zajca po izjemnem poletu ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O stanovanjih, cestni infrastrukturi, krvodajalcih in še o čem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
10.06.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat podrobneje govorili o zanimivih projektih, ki se obetajo v naši regiji, ali pa so že končani.

Uvodoma smo se ustavili v Novem mestu, kjer je župan Gregor Macedoni z direktorjem podjetja Malkom Marjanom Skubetom prejšnji konec tedna podpisal pogodbo za rekonstrukcijo stavbe na Glavnem trgu 2. Tu naj bi med drugim uredili tudi 8 stanovanj.

V Novem mesto smo bili priča dobrodelni akciji zbiranja rabljenih oblačil, čevljev, šolskih potrebščin in igrač za družine v stiski. Pred trgovino Tabakum na Cikavi sta jo že tradicionalno družno pripravila novomeška Lions klub in Rotary klub s svojima podmladkoma. Zbrano bodo družinam podarili preko odborov metliškega Rdečega križa.

V občini Sevnica pa smo spregovorili o cestni infrastrukturi. Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je sprejela pobudo Občine Sevnica za razširitev ureditve cestno-prometne infrastrukture na Bregu. V že pripravljeno dokumentacijo za ureditev mostu čez Podvinski potok je dodana tudi projektna naloga za ureditev širšega cestnega odseka proti Sevnici. Gre za odsek v križišču cest Radeče–Breg, Breg–Sevnica–Brestanica in Breg–Jurklošter.

V sklopu rednega letnega vzdrževanja občinskih cest pa je sevniška komunala v teh dneh zaključila obnovo mostu čez reko Mirno v Križišču, na lokalni cesti Križišče–Hinjce. Zaradi dotrajanosti lesene voziščne konstrukcije mostu je bila obnova načrtovana že v zimskih mesecih, vendar zaradi epidemije COVIDA-19 naročeni les ni bil dobavljiv, zato je bila sanacija mostu izvedena v maju.

V počastitev slovenskega dneva krvodajalcev, ki ga sicer obeležujemo 4. junija, je novomeški župan sprejel krvodajalce ter vodstvo novomeškega območnega združenja in Centra za transfuzijske dejavnosti. Tudi mi smo bili tam.

Ob koncu oddaje pa smo se ustavili še v Žužemberku, ki ga je te dni obiskal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. Na delovnem obisku se je z županom Jožetom Papežem pogovarjal o prenovi tamkajšnje cestne infrastrukture in napovedal 1,2 milijona evrov vredno vlaganje v cestno infrastrukturo.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 10.06.2020

O prenovi Fichtenauove hiše, akciji Lionsov in Rotarijcev, prenovi ceste v Žužemberku