stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O združitvi zadrug, kolesarskem projektu, poslovanju v regiji in o novem vrtcu

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
09.07.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo uvodoma poročali o združitvi dveh kmetijskih zadrug, o novem vrtcu v Dobovi, o poslovanju gospodarskih družb na območju novomeškega AJPES-a, pa tudi zanimivem sodelovanju Slovenskih železnic s Posavjem.

Vršilec dolžnosti direktorja Kmetijske zadruge Krka Martin Kambič in direktor KZ Trebnje Stanko Tomšič sta prejšnji teden podpisala pismo o nameri pripojitve KZ Krka h KZ Trebnje najpozneje do 1. maja prihodnje leto, s čimer bo nastala največja zadruga v državi.

Pred vrtcem Najdihojca pri Osnovni šoli dr. Jožeta Toporišiča Dobova so prejšnji teden slovesno podpisali pogodbe za gradnjo novega vrtca. Vrtec bo gradilo podjetje Strabag, vrednost izgradnje novega vrtca, ki bo enkrat večji od obstoječega, 40 let starega vrtca, pa znaša nekaj manj kot milijon 610 tisoč evrov. Ob rušitvi starega in gradnji novega vrtca bo v okviru javno zasebnega partnerstva potekala tudi sanacija energetske obnove šole in športne dvorane.

Gospodarske družbe jugovzhodne Slovenije so lani poslovale bolje od državnega povprečja in tudi bolj stabilno. Večino prihodkov so ustvarile z izvozom, bile so tudi manj zadolžene, podrobneje pa v oddaji »S Krko naokoli«.

V Občini Sevnica, ki sodeluje pri čezmejnem slovensko-hrvaškem projektu ježe in kolesarjenja Ride & Bike 2, so se pri razvoju turističnega kolesarjenja in tovrstni ponudbi oprli tudi na Slovenske železnice. Te bodo poskrbele za dodaten prihod in odhod kolesarjev ter za prevoz njihovih koles. Zanimiv projekt, o katerem več razkrivamo tudi v naši današnji oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 09.07.2020

Združitev zadrug, kolesarski vlak, Ajpes, vrtec Dobove