Aljoša Bagola , izgorelost Svet24.si

Avtor najbolj prodajane knjige lanskega leta o ...

ratitovec Svet24.si

FOTO: Smučar na Ratitovcu sprožil plaz, ta je ...

java, semeru, vulkan, ognjenik Svet24.si

Izbruh ognjenika usoden za 13 ljudi

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

FFYh_3dXsAgvQ6p Necenzurirano

Kje je Borut Pahor? Igra se z lego kockami ...

1_saša einsiedler Njena.si

Saša Einsiedler: bila sem prepričana, da me bo ...

tina maze Ekipa24.si

TINA MAZE spet navdušila! Ko ji je njena ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O združitvi zadrug, kolesarskem projektu, poslovanju v regiji in o novem vrtcu

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
09.07.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo uvodoma poročali o združitvi dveh kmetijskih zadrug, o novem vrtcu v Dobovi, o poslovanju gospodarskih družb na območju novomeškega AJPES-a, pa tudi zanimivem sodelovanju Slovenskih železnic s Posavjem.

Vršilec dolžnosti direktorja Kmetijske zadruge Krka Martin Kambič in direktor KZ Trebnje Stanko Tomšič sta prejšnji teden podpisala pismo o nameri pripojitve KZ Krka h KZ Trebnje najpozneje do 1. maja prihodnje leto, s čimer bo nastala največja zadruga v državi.

Pred vrtcem Najdihojca pri Osnovni šoli dr. Jožeta Toporišiča Dobova so prejšnji teden slovesno podpisali pogodbe za gradnjo novega vrtca. Vrtec bo gradilo podjetje Strabag, vrednost izgradnje novega vrtca, ki bo enkrat večji od obstoječega, 40 let starega vrtca, pa znaša nekaj manj kot milijon 610 tisoč evrov. Ob rušitvi starega in gradnji novega vrtca bo v okviru javno zasebnega partnerstva potekala tudi sanacija energetske obnove šole in športne dvorane.

Gospodarske družbe jugovzhodne Slovenije so lani poslovale bolje od državnega povprečja in tudi bolj stabilno. Večino prihodkov so ustvarile z izvozom, bile so tudi manj zadolžene, podrobneje pa v oddaji »S Krko naokoli«.

V Občini Sevnica, ki sodeluje pri čezmejnem slovensko-hrvaškem projektu ježe in kolesarjenja Ride & Bike 2, so se pri razvoju turističnega kolesarjenja in tovrstni ponudbi oprli tudi na Slovenske železnice. Te bodo poskrbele za dodaten prihod in odhod kolesarjev ter za prevoz njihovih koles. Zanimiv projekt, o katerem več razkrivamo tudi v naši današnji oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 09.07.2020

Združitev zadrug, kolesarski vlak, Ajpes, vrtec Dobove