senica-kresal-mala-seva_ms-pl Svet24.si

FOTO: To je ta hip najdražja hiša naprodaj v ...

toplarna moste Svet24.si

Sežigalnica v Ljubljani: Kaj bi to pomenilo za ...

doncic-dragic Necenzurirano

Kdo je kriv, da niste mogli gledati Dončića in ...

bojan pozar kadic videtic ura moci Reporter.si

Propadlemu politiku Bojanu Požarju se udinjanje ...

riera Ekipa24.si

Riera je v šoku! Špancem razkril, kaj se je ...

marijana-batinić Njena.si

Ljubezen na vasi: Voditeljica Marijana Batinić se...

olimpija dragons 3 Ekipa24.si

Drama na predstavitvi Riere! Dragonsi so ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Prihajajo Novomeški poletni večeri

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
26.06.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat podrobneje govorili o Novomeških poletnih večerih. Gostja v studiu je bila Jedrt Jež Furlan, ki je pri Založbi Goga, pod okriljem katere potekajo ti večeri, zadolžena za odnose z javnostmi.

Novomeške poletne večere bodo letos, v nekoliko spremenjeni obliki, odprli v petek, 3.julija, novomeško dogajanje pa bodo zaznamovali skozi vse poletje, saj jih bo organizator – Založba Goga, sklenil 22.avgusta. V novomeškem mestnem jedru pred knjigarno Goga se bo tako zvrstilo 11 pogovorov, 3 lutkovne predstave, monokomedija in svetlobna instalacija, program pa bo ob poletnih četrtkih, torkih in ob sobotah.

Letos ne bo koncertov, ki so zagotovo popestrili druženja in pripeljali v Novo mesto zanimive glasbene zgodbe, saj je bil organizator zaradi koronaukrepov prisiljen odpovedati glasbeno dogajanje, ki bi zahtevalo tudi »uvoz gostov« ali pa še večjo previdnost ob množični udeležbi.

Jedrt Jež Furlan je spregovorila o pripravah in gostih, o posameznih prireditvenih večerih in zanimivostih, nekaj klepeta pa smo namenili tudi časom koronakarantene. So bili pri Gogi ustvarjalni? Zagotovo, saj je na trgu kar nekaj njihovih knjižnih novosti, prav tako pa bo poletje polno zanimivega dogajanja, ki ga bodo organizirali prav Gogini snovalci dogajanja.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 26.06.2020