Königs Wusterhausen Svet24.si

Panični oče zaradi covidnega potrdila sredi ...

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

iza-login Necenzurirano

Tudi kralj banan financira Janševo televizijo

mass, gležnarji Njena.si

Navdušili vas bodo ti topli in lepi čevlji!

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Prihajajo Novomeški poletni večeri

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
26.06.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat podrobneje govorili o Novomeških poletnih večerih. Gostja v studiu je bila Jedrt Jež Furlan, ki je pri Založbi Goga, pod okriljem katere potekajo ti večeri, zadolžena za odnose z javnostmi.

Novomeške poletne večere bodo letos, v nekoliko spremenjeni obliki, odprli v petek, 3.julija, novomeško dogajanje pa bodo zaznamovali skozi vse poletje, saj jih bo organizator – Založba Goga, sklenil 22.avgusta. V novomeškem mestnem jedru pred knjigarno Goga se bo tako zvrstilo 11 pogovorov, 3 lutkovne predstave, monokomedija in svetlobna instalacija, program pa bo ob poletnih četrtkih, torkih in ob sobotah.

Letos ne bo koncertov, ki so zagotovo popestrili druženja in pripeljali v Novo mesto zanimive glasbene zgodbe, saj je bil organizator zaradi koronaukrepov prisiljen odpovedati glasbeno dogajanje, ki bi zahtevalo tudi »uvoz gostov« ali pa še večjo previdnost ob množični udeležbi.

Jedrt Jež Furlan je spregovorila o pripravah in gostih, o posameznih prireditvenih večerih in zanimivostih, nekaj klepeta pa smo namenili tudi časom koronakarantene. So bili pri Gogi ustvarjalni? Zagotovo, saj je na trgu kar nekaj njihovih knjižnih novosti, prav tako pa bo poletje polno zanimivega dogajanja, ki ga bodo organizirali prav Gogini snovalci dogajanja.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 26.06.2020