otrok, otroci, osnovna-šola, škofja-loka, koronavirus, šolska-pot Svet24.si

Starši naj ne pozabijo obvestiti delodajalca, ...

kuder (2) Svet24.si

Kaj storiš, ko izveš, da oče, ki ga imaš, ni ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

20180217-00841525 Reporter.si

Janez Janša in Jelka Godec se lahko skrijeta v ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

saša einsiedler Njena.si

Saša Einsiedler je tukaj našla svoj mir

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): S fotografske razstave Helene Murgelj v Straži

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
20.10.2020 11:30

Tokrat smo v središče radijskih potepov postavili fotografsko razstavo, ki si jo te dni lahko ogledate v Kulturnem domu v Straži. Predstavili pa smo vam tudi nekaj drugih tem iz naše regije.

Uvodoma smo se ustavili v novomeški galeriji Simulaker, kjer je na ogled slikarska razstava To ni - to je, trboveljske kiparke Ulle Žibert. Razstava je bila izbrana v okviru letošnjega galerijskega razpisa za predstavitev mladih umetnikov Prva priložnost, na katerega se je prijavilo 37 mladih ustvarjalcev. Ulina dela si lahko v Simulakerju ogledate še do 7. novembra.

V Osnovni šoli Koprivnica v Občini Krško so ta mesec uradno predali namenu prizidek, dve novi učilnici in knjižnico, oz. projekt dve leti trajajoče zadnje etape šolske prenove in dozidave. Na to temo sta spregovorila krški župan Miran Stanko in ravnatelj Osnovne šole Koprivnica Jože Ivačič

Črnomaljska občina in partnerji pa te dni končujejo dvoletni projekt obogatitve ponudbe Krajinskega parka Lahinja. Kaj vse ponuja, v tokratni oddaji »S Krko naokoli«.

Za trenutek smo se ustavili še v Metliki. Tamkajšnje območno združenje Rdečega križa namreč sporoča, da so zaradi vnovičnih ukrepov koronavirusne epidemije spremenili ustaljen način dela.

Ob koncu oddaje pa smo bili na odprtju fotografske razstave Helene Murgelj v Straži. Gre za ljubiteljsko fotografinjo, ki je v svojem rodnem kraju predstavila cikel fotografij z naslovom »Štirje letni časi«. Murgljeva predstavlja različne motive iz naselij Občine Straža, kjer leži njena rojstna vas Prapreče, ter z Otočca in okolice, kjer živi z družino. 24 fotografij na osmih panojih, po šest za vsak letni čas, lepo dopolnjujejo barvne podlage panojev – od zelene, rumene, preko rjave do svetlo modre, ob tem pa so še verzi iz zbirke Ptice upanja Helenine prijateljice Magde Kastelic Hočevar.

Več o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 20.10.2020

O fotografski razstavi, razstavi v galeriji Simulaker, OŠ Koprivnica, Krajinskem parku Lahinja