ruski tank, vojna v ukrajini Svet24.si

Britanski obveščevalci: Rusija v Ukrajini ...

lunin mrk Svet24.si

Ste nastavili ure? Če bo vreme naklonjeno, bo ...

marjan dukaucic bobo Necenzurirano

Zadnje dejanje ministra Dikaučiča: več denarja ...

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic Ekipa24.si

Lukaaaaaaa! Kar je Dončić naredil Phoenixu na 7....

Jan Plestenjak Odkrito.si

Medtem, ko je Jan bil na odru, smo mi v zakulisju ...

doncic Ekipa24.si

O, ne, ni tega naredil - je kričal ameriški ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Vlasta Nussdorfer – zagovornica nemočnih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
26.03.2019 13:39

V oddajo »S Krko naokoli« smo tokrat gostili nekdanjo državno tožilko in do nedavnega varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer. Še prej pa predstavili še dve pozitivni zgodbi.

V prvi smo nekaj besed namenili čistilni akciji, ki so se ji v naselju Ruperč vrh pridružili tamkajšnji Romi. Pobirali so pivske steklenice, avtomobilske gume, papir in številne druge odpadke ob cesti Šmihel - Birčna vas in napolnili kar nekaj rumenih vreč.

V Trebnjem pa je pod okriljem trebanjske komunale zaživela zelena trgovina, ki je združila moči z okoljsko in družbeno odgovornim socialnim podjetjem iz Novega mesta – Reciklarno. Tej je s svojim delovanjem uspelo zmanjšati količino odpadkov za približno eno tono vsak mesec.

Dobršen del oddaje pa smo namenili gostji na nedavnem pogovornem večeru v novomeškem Medgeneracijskem središču OZ RK Novo mesto. To je bila Vlasta Nussdorfer, do nedavnega varuhinja človekovih pravic, ki je svojo uspešno karierno pot začela kot okrožna državna tožilka. V ospredje je vedno postavljala ranljive skupine, saj svoj poklic – pravi - čuti kot klic. Je tudi predavateljica, publicistka, pisateljica in humanitarka, uvrščena med deset najbolj vplivnih pravnikov v državi. Marsikaj nam je povedala, tudi o zgodbah, ki so se je dotaknile.

Prisluhnite oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 26.03.2019

Oddaja "S Krko naokoli"