Sončni mrk Dobra karma

5. junij 2020: začetek sezone mrkov! Kaj to ...

elon musk Svet24.si

Elon Musk pozval k 'razbitju' Bezosovega Amazona

marko-perkovic-thompson_pl6 Reporter.si

Hrvaški pevec Thompson bo lahko od Slovenije ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Darja Gajšek Njena.si

Je Darjo Gajšek strah, da bi jo fotografirali v ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Vlasta Nussdorfer – zagovornica nemočnih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
26.03.2019 13:39

V oddajo »S Krko naokoli« smo tokrat gostili nekdanjo državno tožilko in do nedavnega varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer. Še prej pa predstavili še dve pozitivni zgodbi.

V prvi smo nekaj besed namenili čistilni akciji, ki so se ji v naselju Ruperč vrh pridružili tamkajšnji Romi. Pobirali so pivske steklenice, avtomobilske gume, papir in številne druge odpadke ob cesti Šmihel - Birčna vas in napolnili kar nekaj rumenih vreč.

V Trebnjem pa je pod okriljem trebanjske komunale zaživela zelena trgovina, ki je združila moči z okoljsko in družbeno odgovornim socialnim podjetjem iz Novega mesta – Reciklarno. Tej je s svojim delovanjem uspelo zmanjšati količino odpadkov za približno eno tono vsak mesec.

Dobršen del oddaje pa smo namenili gostji na nedavnem pogovornem večeru v novomeškem Medgeneracijskem središču OZ RK Novo mesto. To je bila Vlasta Nussdorfer, do nedavnega varuhinja človekovih pravic, ki je svojo uspešno karierno pot začela kot okrožna državna tožilka. V ospredje je vedno postavljala ranljive skupine, saj svoj poklic – pravi - čuti kot klic. Je tudi predavateljica, publicistka, pisateljica in humanitarka, uvrščena med deset najbolj vplivnih pravnikov v državi. Marsikaj nam je povedala, tudi o zgodbah, ki so se je dotaknile.

Prisluhnite oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 26.03.2019

Oddaja "S Krko naokoli"