nika kovač, 8. marec1 Svet24.si

8. marec zapravil preveč, sedaj prosijo za denar

Princ Harry Svet24.si

Princ Harry imel afero

predcasno glasovanje referendumi 2022 gospodarsko m24 Necenzurirano

SDS so mesta spet rekla "ne"

ljudmila novak m24 Reporter.si

Ljudmila Novak namignila Janezu Janši: »Janez, ...

nk olimpija 22 mm Ekipa24.si

Na mizi vodstva zmajev ponudba, ki je ne gre ...

manja-šernek Njena.si

Manja po šovu o največjem TV škandalu v ...

Mario Ferri 3 Ekipa24.si

Razkrita identiteta pogumnega navijača, ki je v ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Vlasta Nussdorfer – zagovornica nemočnih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
26.03.2019 13:39

V oddajo »S Krko naokoli« smo tokrat gostili nekdanjo državno tožilko in do nedavnega varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer. Še prej pa predstavili še dve pozitivni zgodbi.

V prvi smo nekaj besed namenili čistilni akciji, ki so se ji v naselju Ruperč vrh pridružili tamkajšnji Romi. Pobirali so pivske steklenice, avtomobilske gume, papir in številne druge odpadke ob cesti Šmihel - Birčna vas in napolnili kar nekaj rumenih vreč.

V Trebnjem pa je pod okriljem trebanjske komunale zaživela zelena trgovina, ki je združila moči z okoljsko in družbeno odgovornim socialnim podjetjem iz Novega mesta – Reciklarno. Tej je s svojim delovanjem uspelo zmanjšati količino odpadkov za približno eno tono vsak mesec.

Dobršen del oddaje pa smo namenili gostji na nedavnem pogovornem večeru v novomeškem Medgeneracijskem središču OZ RK Novo mesto. To je bila Vlasta Nussdorfer, do nedavnega varuhinja človekovih pravic, ki je svojo uspešno karierno pot začela kot okrožna državna tožilka. V ospredje je vedno postavljala ranljive skupine, saj svoj poklic – pravi - čuti kot klic. Je tudi predavateljica, publicistka, pisateljica in humanitarka, uvrščena med deset najbolj vplivnih pravnikov v državi. Marsikaj nam je povedala, tudi o zgodbah, ki so se je dotaknile.

Prisluhnite oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 26.03.2019

Oddaja "S Krko naokoli"