20120316-00343967 Svet24.si

Zaradi odločitve vlade kmalu dražji bencin in ...

viktor orban brač Svet24.si

Viktorju Orbanu se je pred Visom pokvaril ...

bohinjsko jezero, hotel bellevue Necenzurirano

Pidovskemu tajkunu bi odvzeli elitna zemljišča ...

matej tonin vojska sta Reporter.si

Tonin kupil »mačka v žaklju«: zakaj so v Litvi...

maribor - olimpija Ekipa24.si

Rušilna Olimpija! Maribor nemočen, zeleno-belo ...

Slamnik je moje najljubše pokrivalo poleti, z mano na hvarsko raziskovanje pa so odpotovali trije sl Odkrito.si

Danica Lovenjak - Kakšno uživanje na prelepem ...

sveca Ekipa24.si

Grozljivo in šokantno! Umorjen večkratni ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Z novomeške seje občinskega sveta

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
15.07.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« današnjo vsebino namenjamo nedavni občinski seji Mestne občine Novo mesto.

Poročamo o tem, da so novomeški svetniki med drugim potrdili ustanovitev skupne občinske uprave z občinama Trebnje in Stražo. Ta predvideva, da bodo občine od leta 2020 poleg nalog inšpektorata in redarstva na skupno upravo prenesle še najmanj štiri naloge, kar omogoča najvišji možni sofinancirani delež s strani države oz. 55 odstotno pokritje vseh stroškov delovanja.

Kot smo že slišali, so sprejeli tudi cenike komunalnih storitev, ki bodo s prvim septembrom v povprečju za 10 odstotkov dražje. To pomeni, da bo mesečna položnica za štiričlansko družino višja za nekaj več kot 5 evrov.

Sicer pa so svetniki v prvi obravnavi sprejeli tudi občinski podrobni prostorski načrt za šmihelsko obvoznico, ki jo na Mestni občini Novo mesto načrtujejo zaradi slabega stanja regionalne ceste in cestnega omrežja na širšem območju Šmihela. Več o tem je za našo oddajo spregovoril župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni.

Sprejeti podrobni prostorski načrt predvideva tudi ureditev ustreznih lokalnih navezav, že omenjenih površin za pešce in kolesarje, pa tudi več kot 100 novih parkirnih prostorov. K boljši prometni varnosti širšega območja Šmihela bo prispevala tudi ukinitev dveh nivojskih železniških prehodov.

Nekaj besed smo namenili tudi predvideni ureditvi krožišča pri tabletki in o načrtih glede mestnega bazena, ustavili pa smo se še pri nekoliko slabšem poslovanju novomeške komunale. To je namreč razvidno iz poslovnega poročila za lani, ki so ga občinski svetniki obravnavali na četrtkovi seji. O razlogih za to je spregovoril direktor Komunale Novo mesto Gregor Klemenčič.

Podrobneje o tem in pa o še nekaj poudarkih z zadnje predpočitniške seje novomeških občinskih svetnikov pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN s seje OS MO NM: 15.07.2019

občinska seja mo nm in komunala nm