humanity-4150261_1920 Dobra karma

Tarot napoved: lahko pričakujemo generacijo ...

uroš urbanija Svet24.si

Prvak SDS ponovno vpoklical zvestega in uslužnega...

raz20 009 Reporter.si

Kdo ureja okolico vile Zmaga Jelinčiča v ...

Maha Vajiralongkorn Svet24.si

Kontroverzni kralj se je v Alpah »samoizoliral« ...

Vlado Kreslin Necenzurirano

Kdo je že zaprl s.p.? Helena Blagne, Vlado ...

ZvezdePlesejo_skupinska_pokoncna2 (1) Odkrito.si

Zvezde plešejo - To se jim dogaja sedaj!

trenerka Njena.si

Nataši Gorenc umrl oče, strah jo je za mamo

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Z novomeške seje občinskega sveta

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
15.07.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« današnjo vsebino namenjamo nedavni občinski seji Mestne občine Novo mesto.

Poročamo o tem, da so novomeški svetniki med drugim potrdili ustanovitev skupne občinske uprave z občinama Trebnje in Stražo. Ta predvideva, da bodo občine od leta 2020 poleg nalog inšpektorata in redarstva na skupno upravo prenesle še najmanj štiri naloge, kar omogoča najvišji možni sofinancirani delež s strani države oz. 55 odstotno pokritje vseh stroškov delovanja.

Kot smo že slišali, so sprejeli tudi cenike komunalnih storitev, ki bodo s prvim septembrom v povprečju za 10 odstotkov dražje. To pomeni, da bo mesečna položnica za štiričlansko družino višja za nekaj več kot 5 evrov.

Sicer pa so svetniki v prvi obravnavi sprejeli tudi občinski podrobni prostorski načrt za šmihelsko obvoznico, ki jo na Mestni občini Novo mesto načrtujejo zaradi slabega stanja regionalne ceste in cestnega omrežja na širšem območju Šmihela. Več o tem je za našo oddajo spregovoril župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni.

Sprejeti podrobni prostorski načrt predvideva tudi ureditev ustreznih lokalnih navezav, že omenjenih površin za pešce in kolesarje, pa tudi več kot 100 novih parkirnih prostorov. K boljši prometni varnosti širšega območja Šmihela bo prispevala tudi ukinitev dveh nivojskih železniških prehodov.

Nekaj besed smo namenili tudi predvideni ureditvi krožišča pri tabletki in o načrtih glede mestnega bazena, ustavili pa smo se še pri nekoliko slabšem poslovanju novomeške komunale. To je namreč razvidno iz poslovnega poročila za lani, ki so ga občinski svetniki obravnavali na četrtkovi seji. O razlogih za to je spregovoril direktor Komunale Novo mesto Gregor Klemenčič.

Podrobneje o tem in pa o še nekaj poudarkih z zadnje predpočitniške seje novomeških občinskih svetnikov pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN s seje OS MO NM: 15.07.2019

občinska seja mo nm in komunala nm