zajec1 Svet24.si

Smeh za domačine in turiste: pozor, dva zajca ...

štirikolesnik, šolta, gumenjak Svet24.si

VIDEO: S štirikolesnikom skočil na gumenjak

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

go golob tw Reporter.si

Razkrita enigma tablice »GO GOLOB«: SDS in njeni...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

tomislav-in-stela Njena.si

Stela in Tomislav mesece po šovu srečna do neba

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Z županove novinarske konference…

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
13.03.2019 13:31

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat pripravili povzetek najpomembnejših vsebin ponedeljkovega srečanja župana Mestne občine Novo mesto Gregorja Macedonija z novinarji.

Med drugim je spregovoril o obnovi mestnega jedra. Kot je povedal, bo prva faza od Glavnega trga do začetka Rozmanove pri Foto Asji zaključena do konca tega meseca. Prihodnji četrtek bodo delavci izvedli zaključna dela v križišču trga in Sokolske ulice, zato bo od četrtka do nedelje prihodnji teden izvoz iz mestnega jedra po Kandijskem mostu onemogočen. Predvidoma poleti oz. kmalu po zaključku šolskega leta pa se bo začela še prenova Kandijskega mostu.

Predstavil je tudi trenutne zaplete glede gradnje parkirne hiše pod Kapitljem in spregovoril o odškodninah, ki so jih podjetniki doslej prejeli za zmanjšano poslovanju. Zaenkrat je tega denarja okoli 20 tisoč evrov.

Zanimalo nas je tudi, kaj bo s prometnim režimom, ko bo prenova zaključena. Po besedah župana zadnji predlog predvideva, da bo Glavni trg za motorni promet zaprt, z izjemo dostave in intervencij.

Pospešeno delo na izboljšavah življenja in dela v novomeški občini nekoliko ovirajo sodni postopki. Tudi temu smo namenili nekaj besed, tako kot najpomembnejšim projektom, ki trenutno potekajo na območju novomeške občine.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 13.03.2019

Oddaja "S Krko naokoli"