franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Novo mesto

20. obletnica tajskega boksa v Sloveniji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.01.2016 11:43

Tajski boks (MuayThai) letos v Sloveniji slavi 20. obletnico. Kot je zapisal predsednik Slovenske zveze tajskega boksa Iztok Vorkapič so v podalpsko deželo prinesli duh 2000 let stare tradicionalne borilne veščine, ki temelji na petih stebrih: spoštovanje, čast, prijateljstvo, odličnost in fair play.

(Foto: /od leve proti desni/ Charissa Tynan - športna direktorica IFMA, Iztok Vorkapić - predsednik Slovenske zveze tajskega boksa, Stephan Fox - generalni sekretar IFMA in predsednik AIMS)


"Smo organizacija, ki je mednarodno uveljavljena in spoštovana na vseh 6 kontinentih," dodaja Vorkapič. Slovenska zveza tajskega boksa je članica svetovne organizacije IFMA, ki združuje 130 držav sveta.

Letos je pomembno leto za tajski boks. Vorkapič se je namreč pred dnevi udeležil sestanka IFMA vodstva v Bangkoku, na katerem sta športna direktorica Charissa Tynan in generalni sekretar IFMA ter predsednik AIMS Stephan Fox prenesla sporočilo predsednika Mednarodnega Olimpijskega komiteja (MOK) Tomasa Bacha, in sicer "Muaythai bo v šestih mesecih postal olimpijski šport."

Letos in prihodnje leto pa jih čakajo pomembni nastopi doma in na velikih mednarodnih tekmovanjih:
1. Svetovnem prvenstvu v Jönköpingu, Švedska 19.-29.05. 2016
2. Svetovno prvenstvo za mlade v Bangkoku, Tajska 01.-07.09. 2016
3. Evropsko prvenstvo v Splitu, Hrvaška 22.-29.10. 2016

4. Svetovne igre Wroclaw, Poljska 20.-30.07. 2017/ pokroviteljstvo MOK

Likovni natečaj za otroke

Slovenska zveza Tajskega boksa in Scorpion Gym Novo mesto pa na pobudo Evropskega združenja tajskega boksa (EFM), ki združuje 43 držav Evrope, vabi k sodelovanju na likovnem natečaju ob svetovnem dnevu tajskega boksa, ki ga obeležjejo 6. februarja.

Na likovnem natečaju lahko sodelujejo najmlajši športniki, s stvaritvami iz papirja, lesa, gline, slikami, ... Fotografije izdelka pošljite na elektronski naslov akademija.tajskega.boksa@hotmail.com, s pripisom otrokovega imena in priimka ter njegove starosti, najkasneje do 2. februarja.

Zmagovalci natečaja bodo objavljeni na dan tajskega boksa, 6. februarja, dobili bodo nepozabne nagrade, ki jih bo podelila EMF Evropean muaythai federation.

V novomeškem klubu pa so pripisali tudi nekaj nasvetov za zmago, in sicer najprej uživajte v ustvarjanju, h kateremu lahko povabite svoje prijatelje, starše, babice in dedke. Seveda pa ne pozabite tudi na 5 stebrov tajskega boksa: spoštovanje, čast, tradicija, odličnost in fair play. "Sporočite vsem, da si želite mir na svetu in da nočete vojn. V izdelku je lahko tudi besedilo-sporočilo. Pridno trenirajte, tako boste poskrbeli za svoje zdravje in boljši uspeh v šoli in lepše življenje. In če boste vztrajni in si želeli tekmovati, boste obiskali številne države, spoznavali njihovo kulturo in se družili s svojimi sovrstniki, neglede na jezik in barvo kože."