IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

najstniki Njena.si

Še pred polnoletnostjo več deset spolnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Šport Stopiče

6 kolajn za Brežičane na 2. državni pokalni tekmi KZS

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.10.2016 19:29

Včeraj je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Karate klubom Novo mesto v športni dvorani v Stopiče izpeljala 2. pokalno tekmo v bojih, katah in ekipnih katah za starostne kategorije do 18 let.

Nastopilo je 51 slovenskih klubov s 433 tekmovalci. Karateiste iz KK Brežice je zastopala ekipa v sestavi: Luka Cicvarić, Maja Lakner, Sara Marija Lavrič, Tjaša Petković, Ela Petan, Saša Petković, David Matija Lavrič, Nika Omerzo, Dejan Debelak, Ivana Lukić in Ana Sever. Tekmovalce sta vodila trenerja Sašo Vaš in Darko Cicvarić.

V kategoriji malčic so se pomerile kar tri klubske kolegice. Sara Marija Lavrič je v boju za 3. mesto premagala klubsko kolegico Majo Lakner, ki je nato osvojila 6. mesto, Tjaša Petković pa se je med 24 karateistkami izborila za 5. mesto.

Sara Marija Lavrič, Maja Lakner in Tjaša Petković so nastopile tudi v ekipni izvedbi kat, kjer so premagale vse nasprotnice do samega finala in tam osvojile srebrno kolajno.

V kategoriji deklic je tako v katah kot tudi v bojih nastopila Saša Petković, vendar se tokrat ni uspela priboriti do pomembnješega rezultata.

V isti kategoriji je med 31 deklicami nastopila izvrstna karateistka Ela Petan, ki je v katah s 5:0 premagala vse naprotnice in le v finalu za las, z rezultatom 2:3, izgubila boj za zlato kolajno. Ela je svojo vsestranskost pokazala tudi pri nastopih v bojih, kjer je prav tako premagala vse nasprotnice in premoč priznala šele v finalu. Ela je tako osvojila srebro v katah in v bojih.

Osemletni Luka Cicvarić, aktualni viceprvak Slovenija v katah za najmlajše, je prestopil v višjo starostno kategorijo in znanje pomeril v kategoriji 39 malčkov starih do 10 let. Luka je suvereno zabeležil dve zmagi, nakar mu je zmanjkalo moči in je za las izgubil tretji boj, kar pa tokrat ni bilo dovolj za stopničke.

David Matija Lavrič je najprej nastopil v katah, kjer se je uspel proboriti do repasažnih bojev za 3. mesto, vedar mu tokrat ni uspel preboj do stopničk. Trud in vsestranskost pa je pokazal pri nastopih v bojih, kjer si je v kategoriji kadetov do 45 kg proboril bronasto kolajno.

Nika Omerzo je nastopila v močni konkurenci kadetinj, kjer je izvajala samo najzahtevnejše mojstrske kate Goju Ryu stila. Pokleknila je le v boju za bron in osvojila 5. mesto. Tekma je pokazala, da se Nikin trud in trdno delo izplačata, saj je iz tekme v tekmo vse boljša.

Med deklicami nad 40 kg je zelo uspešno nastopila Ana Sever, ki je premagala vse nasprotnice do finala, kjer je z izgubila z rezultatom 2:0 in tako osvojila srebrno kolajno.

Dejan Debelak in Ivana Lukić tokat nista uspela doseči vidnejše uvrstitve v športnih bojih.

Omeniti velja, da sta na tem tekmovanju doživela tudi posebni krst dva naša člana:David Bajs in Katja Bajs, ki sta se podala v sodniške vrste in sta prvič uradno delila pravico na tekmovanju - in to po mnenju ostalih sodnikov - zelo uspešno in pohvalno. Njuno sodniško znanje pa bo prav prišlo tudi našim trenerjem in tekmovalcem v pripravi na naslednja tekmovanja.