stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport

Aleksu in IZaku zmaga na 1. krogu Slovenske boksarske lige

Piše: R.K.

Čas objave:
19.02.2024 09:11

Po uspešnem nastopu taekwondoistov pretekli vikend v Zagrebu ,so bili boksarj Fight Club Shopny znova uspešni. Na 1. krogu slovenske boksarske lige, ki se je v soboto pod okriljem Boksarske zveze Slovenije odvijala v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja v Mariboru, so nastopili trije njihovi boksarji; Izak Razpotnik, Aleks Vaš in Luka Vanič.

Izak Razpotnik je nastopil v kategoriji kadetov do 52 kg, kjer se je v svojem debitantskem boksarskem nastopu pomeril z Tianom Stanto iz Boks kluba Đuli in zabeležil svojo prvo boksarsko zmago s sodniško odločitvijo 2:1. Izak je izjemno predan boksu in njegov vsakodnevni trud je že na začetku njegove športne poti rodil sadove in ponosno bomo spremljali njegov nadaljnji razvoj.

Aleks Vaš se je pomeril v kategoriji kadetov do 57 kg, kjer se soočil s precej izkušenejšim nasprotnikom (Maik Stojnić iz BK Velenje), pokazal velik napredek in že v uvodnih sekundah poslal nasprotnika na štetje. V vseh treh rundah je bil dominantnejši, dosledno upošteval taktična navodila in zrelo ves čas kontroliral potek dvoboja. Z zmago s soglasno sodniško odločitvijo 3:0 je dosegel že svojo peto boksarsko zmago in na domačih tleh ostaja še neporažen.

Luka Vanič je svoj boksarski krst v kategoriji do 70 kg začel zelo agresivno in obetavno ter bil v prvi rundi boljši nasprotnik, žal pa mu je za nadaljevanje v visokem tempu borbe zmanjkalo moči in je moral Kristjanu Brumcu in BK Slovenska Bistrica priznati premoč.