nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Vrhnika

All Stars v znamenju Saviča in Dimca

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.12.2015 06:44

Jubilejni 25. All-Stars je sinoči na Vrhniki minil povsem po željah vseh domačih košarkarskih navdušencev.

Kar dve od treh posebnih tekmovanj so namreč osvojili domači igralci, nov vrhniški košarkarski junak pa je postal zmagovalec tekmovanja Sveta vladar v zabijanju, Rok Savič. Najkoristnejši igralec članske tekme je postal Žiga Dimec, ki je dosegel 31 točk.

Najboljši igralci, ki nastopajo v domačem prvenstvu, so bili razdeljeni v ekipi Žige Dimca in Matica Rebca (oba Krka), ki sta pred tem prek spleta dobila največ glasov. Zmagali so igralci Žige Dimca pod vodstvom trenerja Dejana Mihevca (Tajfun) s 126:117.

Dimec, ki je metal 15:17, je imel v boju za najimenitnejši posamični naslov, MVP, hudo konkurenco; v svoji ekipi Roberta Abramoviča (LTH Castings) z 21 točkami in metom 7:10 za tri točke, v nasprotni pa Coryja Remekuna (Rogaška) z 29 točkami.

Bolj kot tekma so bila v ospredju različna tekmovanja. V metanju trojk je Miha Vašl (Zlatorog) premagal Mensuda Julevića (Lastovka), zmagovalci spretnostnega izziva so bili domači igralci Jaka Petek, Jaka Kos in Jan Kos, na Vrhniki, ki nastopa v 4. SKL zahod, pa je ostal tudi naslov v zabijanju. Na veliko veselje mlade domače publike je slavil 17-letni Rok Savič.

Košarkarska zveza Slovenije je podelila priznanja najboljšim v letu 2015. Goran Dragić v absolutni kategoriji bo svoje prejel ob prvem prihodu iz ZDA, Dragiša Drobnjak kot najboljši igralec lige Telemach ga je dvignil na Vrhniki iz rok generalnega sekretarja KZS Raša Nesterovića, Luka Dončić, najboljši mladi košarkar, pa je priznanje že prejel ter se z njim ponosno ovekovečil. Fotografijo v majici z grbom KZS ter napisom Slovenije je pripel tudi na svoj Twitter profil.

Zanimive in napete tekme so gledalci spremljali tudi v mlajših kategorijah. Najbolj borbeni igralci so bili: med igralci do 13. leta starosti Jaka Oberlajt, do 16 let Jure Daneu in Jaka Strel, U18 pa Žiga Jurček. V zadnji tekmi pred osrednjim dogodkov so se predstavili še kandidati za reprezentanco do 20 let. Prva strelca sta bila Vlatko Čančar (trojke 5:5) in Luka Pirc (12 skokov) z 21 točkami.

EKIPA ŽIGE DIMCA : EKIPA MATICA REBCA 126:117 (25:41, 41:19, 33:32, 27:25):

Ekipa Žige Dimca: Kos 4, Dimec 31 (11 skokov), Drobnjak 8, Lelić 8 (6 podaj), Močnik 6 (8 podaj), Kosi 7 (5 skokov), Abramovič 21 (6 skokov), Pavić 12 (10 skokov), Miljković 8, Špan 7 (11 podaj), Vašl 12, Parker 2.
Ekipa Matica Rebca: Rebec 12 (11 podaj), Remekun 29 (5 skokov), Zagorac 5, Ponjavić 7, Brglez 6, Barbarič 5, Čančar 14, Rizman, Mesiček 13 (8 podaj), Kastrati 10, Julević 7, Bolčina 9.

ZMAGOVALEC TELEMACHOVIH TROJK: Miha Vašl (Zlatorog Laško).
ZMAGOVALCI SPAROVEGA IZZIVA: Jaka Petek (Vrhnika), Jaka Kos (Vrhnika) in Jan Kos (Vrhnika).
ZMAGOVALEC SVETA VLADAR V ZABIJANJU: Rok Savič (Vrhnika).