ukrajinski vojak Svet24.si

Na Putinovi televiziji spregovoril o ruskem ...

balkon Svet24.si

Mlada družina iz okolice Celja bi zaradi napake ...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

DRU20220509_6ZZ4410 Reporter.si

Reporter se mi včasih zdi celo boljši od Mladine...

arlington police Ekipa24.si

Policija brez milosti do Luke Dončića! Poglejte,...

Nika Zorjan Njena.si

Poročna pravljica Nike Zorjan

luka doncic Ekipa24.si

Srbi so Luki Dončiću pripisali, da igra kot ...

Šport Düsseldorf

Apotekarjeva bronasta v Düsseldorfu

Piše: STA

Čas objave:
24.02.2019 20:37

Slovenska judoistka Klara Apotekar je na grand slamu v Düsseldorfu osvojila bronasto kolajno. V boju za odličje je z metom za vazari premagala izkušeno Britanko Natalie Powell.

Za 21-letno varovanko trenerja Marjana Fabjana iz celjskega Sankakuja je še en uspešen nastop v letu 2019. Po zmagi v Tel Avivu je v Düsseldorfu vnovič stopila na zmagovalni oder. V odločilnem dvoboju s Powellovo, peto tekmovalko s svetovne lestvice, je za zmago zadoščal vazari minuto in pol pred koncem, visoka Apotekarjeva pa je nato v taktičnem boju brez težav obdržala priborjeno prednost.

Tekmovalka iz kluba na Lopati pri Celju je vnovič dokazala, da je izredno neugodna za sedem let starejšo Britanko. Slovenka je dobila tudi zadnji medsebojni dvoboj lani na svetovnem prvenstvu v Azerbajdžanu.

Dopoldan je Apotekarjeva premagala najprej Britanko Jemimo Yeats Brown, nato pa bronasto s panameriških iger Ekvadorko Vanesso Chala in s končnim prijemom aktualno evropski podprvakinjo do 23 let Nemko Christino Faber. V polfinalu je bila za Apotekarjevo premočna dvakratna svetovna prvakinja Brazilka Mayra Aguiar, ki se je na koncu veselila zlata. Odločil je slab začetek Apotekarjeve, ki je tekmici že po nekaj sekundah dopustila met.

"Nekako sem slutil ta uspeh. Klara je bila zadnje dni izredno skoncentrirana, mirna in tiha. Vedel sem, da ji lahko uspe, čeprav ni bilo lahko. Izredno težka je bila že prva borba, nevarni pa sta tudi Ekvadorka in Nemka, a je Klara zala izkoristiti prednost svoje višine. Pri Brazilki imam občutek, da jo je Klara preveč spoštovala in ni pokazala vsega, kar zna. Po tekmovalni plati pač še dozoreva. Izredna pa je bila tudi tekmica v boju za bron, ki pa nekako ni mogla veliko, saj je Klara tekmovalka, ki Britanki očitno ne ustreza," je dan ocenil trener Marjan Fabjan.Manj uspešna je bila Ana Velenšek v kategoriji nad 78 kg, ki se je poslovila že po prvi borbi s Kitajko Yan Wang.

V moški kategoriji je v konkurenci do 90 kg presenetil debitant na tovrstnih tekmovanjih Narsej Lacković. Ta je najprej premagal Argentinca Joseja Peralto, nato bronastega z zadnjega afriškega prvenstva Egipčana Alija Hazema, na poti v četrtfinale in boje za kolajne pa je bil premočna ovira svetovni prvak Španec Nikoloz Sherazadishvili.

David Kukovica je v isti kategoriji izgubil uvodni dvoboj s Slovakom Milanom Randlom. V kategoriji nad 100 kg je Eneja Mariniča premagal Nizozemec Roy Meyer.

V soboto je bron v kategoriji do 63 kilogramov osvojila tudi Andreja Leški.